Budi dio naše mreže

Gradske vlasti u Essenu u Njemačkoj kaznile su vozača taksija jer na svome vozilu drži naljepnicu s citatom iz Biblije, objavio je u petak 23. veljače portal katholisch.de.

/ mdj

Jalil Mashali, kršćanin podrijetlom iz Irana, na svome je taksiju istaknuo naljepnicu s biblijskim citatom „Isus – Ja sam Put, Istina i Život“ (Iv 14, 6). Gradske vlasti tvrde da je to nedopuštena reklama i kaznile ga s 88,50 eura zbog prekršaja.

Naljepnica s biblijskim citatom predstavlja nedopuštenu vjersku reklamu na temelju uredbe o poduzećima u prijevozu putnika, tvrde essenske gradske vlasti. Kako javljaju njemački mediji, grad Essen je u listopadu prošle godine dopisom zatražio od Mashalija da se očituje o naljepnici. Mashali je sada najavio prigovor na prekršajnu kaznu.

„Isus je najbolje što nekome mogu preporučiti, jer mi je promijenio život. Zato želim ostaviti naljepnicu na mome taksiju kako bi je vidjeli svi zainteresirani“, izjavio je Mashali za kršćansku udrugu za ljudska prava ADF International.

Ne želi izazivati nevolje, ali je uvjeren da nije učinio ništa pogrešno. „Zahvalan sam za ovu zemlju, u kojoj bi svatko trebao imati slobodu dijeliti svoju vjeru. Nadam se da ću to moći i nadalje činiti time što ulažem prigovor“, rekao je Mashali, koji već 22 godine živi u Njemačkoj.

ADF International je najavio da će podržati Mashalijev prigovor. „U slobodnome društvo vlasti ne bi trebale ugnjetavati niti cenzurirati mirno očitovanje vjere”, izjavila je predstavnica ADF-a Lidia Rieder. U to spada i pravo javnog očitovanja vlastitih uvjerenja. Država ne smije bez opravdanja ograničavati tu slobodu, zaključila je.

Gradonačelnik Essena je član Kršćansko demokratske unije (CDU) Thomas Kufen, koji već devet godina živi u istospolnoj zajednici, objavio je portal katholisch.de.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja