Budi dio naše mreže

U intervjuu za novine “La Dépêche”, Véronique Tellier, stogodišnjakinja, otkrila je što joj je u životu pomoglo da preživi dobra i loša vremena. Recept je, kaže, molitva i vidljivo sveta životna radost.

/ dp

Duh nekih ljudi čuva vječni plamen mladosti u sebi, čak i kada vrijeme učini svoje. Dokaz tomu je i Véronique Tellier, stara čak 101 godinu. Stanovnica staračkog doma u Montaubanu otkrila je tajne svoje dugovječnosti u intervjuu za La Dépêche, donosi Aleteia.

Svoju starost nije dostigla pomoću čarobnog eliksira već uz pomoć utemeljene vjere i nepogrešivog smisla za humor.

Véronique se rodila u Alžiru 1923. i ondje sretno živjela sve do rata koji ju je natjerao da prijeđe Mediteran s tisućama ostalih kako bi stigla do francuske obale. Bolno sjećanje.

“Zamislite da u nekoliko sati ostavite četrdeset godina sjećanja iza sebe, jednostavno zatvorite vrata svoje kuće, bez ikakvih poslova, kako biste spasili svoj život, život svojih roditelja i svoje djece”, prisjetila se Tellier.

Držite se Gospodina, nikada se nećete razočarati. U tužnim trenucima, gledam Djevicu, ona uvijek stoji, pouzdana. Radije bih izgubila život nego vjeru

No tu nije bio kraj njezinim životnim patnjama.  Smrt njezine 20-godišnje kćeri, istaknula je, bila je njezina najveća patnja. Međutim, pokazala je nepokolebljivu vjeru: „To su rane koje se nikad ne zatvaraju. Ono što me držalo bila je vjera. Svaki dan razgovaram s Bogom, nikad me nije izdao. Držite se Gospodina, nikada se nećete razočarati. U tužnim trenucima, gledam Djevicu, ona uvijek stoji, pouzdana. Radije bih izgubila život nego vjeru i zahvaljujem sudbini što mi je dala ovo duhovno bogatstvo, posvjedočila je.

Kako ne bi ostala neaktivna, energična stogodišnjakinja Véronique, uz dobro razrađenu rutinu održala se u formi: gimnastika četvrtkom, telefonski razgovori s najdražima i svakodnevna misa. 

Kad dođem u nebo, reći ću Gospodinu – učinila sam sve što si mi rekao, nadam se da ću imati mjesto kraj tebe

“Iznad svega, svaki dan idem na misu! Kad dođem u nebo, reći ću Gospodinu – učinila sam sve što si mi rekao, nadam se da ću imati mjesto kraj tebe”, rekla je stogodišnjakinja.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja