Budi dio naše mreže

Svjedočanstvo poljskog rokera: Bog mene voli? Ali, on voli samo dobre...

Zvijezda poljske rock scene Tomasz Budzyński nakon 30 godina života u tami, ponovno ugledao Svjetlo.

/ bg

Svjedočanstvo o ozdravljujućoj snazi Božje ljubavi, poljski glazbenik i slikar Tomasz Budzyński je dao pred filipinskim kardinalom Louisom Tagleom na X. kongresu u Gnieznu 2016. godine. Danas je član neokatekumenske zajednice i svjedoči o svom prijelazu iz religije straha u svjetlo koje je u njegov život unio Isus Krist, prenosi Bitno.net.

Poljski rocker, Tomasz Budzyński, svjedočio je nakon što je čuo Radosnu vijest koju mu je navjestila Crkva – Bog me voli i on čezne za mnom.

“Bilo je to prije 20 godina, na katehezama Neokatekumeskoga puta, kada sam imao 33 godine. Prije toga bio sam izvan Crkve. A zašto sam bio izvan? Bio sam mlad, Crkva me nije zanimala. Nekada sam izgledao drukčije… Bio sam panker i nosio sam irokezu. Ponašao sam se jako nekulturno.”

Tomasz je rođen u katoličkoj obitelji i primio je sve sakramente. No, kako kaže, tada nije bio kršćanin. S bakom je znao ići na svetu misu na kojoj je, kako svjedoči, često promatrao zrake sunca koje su ulazile kroz prozor crkve. Tomasz je inače umjetnik pa su ga takve stvari posebno zanimale. Nije slušao o čemu se govori na svetoj misi, a kad bi ga doma pitali što se događalo na misi, kazao bi kako je gledao zrake sunca.

“Odgajan sam u religiji straha. Bog mi je izgledao kao svemoćni starac koji u ruci ima štap i promatra nas s neba i gleda koga će udariti”, svjedoči ovaj poljski roker koji je o Bogu učio samo kroz moralne upute i zabrane. “U Nebo će ići samo dobri, ali ja ne jer nisam dobar”, smatrao je Tomasz.

Tomasz Budzyński / Foto: Screenshot Youtube

Budzyński svjedoči kako je išao na ispovijed i kako se borio sa svojim grijesima, no kada bi dobio oprost i dalje je griješio. “Slušao sam kako Gospodin nagrađuje dobre, a grešne kažnjava. Znači ja sam kažnjen, jer sam loš”, rekao je Tomasz svjedočeći o slici Boga koju su u njega usadili, kao i o religiji koja počiva na strahu.

“Nekada sam pjevao u bandu Siekiera koji je smatran jednim od najagresivnijih u povijesti poljskoga rocka. Bio sam strašan. Ali čeznuo sam za Bogom”, ističe poljski roker.

Jednom prilikom prijatelj ga je pozvao na katehezu i on se odazvao. Prvi puta u životu je čuo da ga Bog voli. “Upitao sam se: Bog mene voli? Ali, on voli samo dobre”, svjedočio je Tomasz.

“U Crkvi sam 30 godina slušao žalosnu vijest. Sada sam čuo Radosnu vijest koja se temelji na ljubavi prema grešnicima. Dakle, mene netko voli. Čekao sam cijeli život kako bih čuo da me Bog voli. Nitko mi to prije nije govorio.”

Tomasz se pitao zašto mu to nitko nije govorio 30 godina. “Nikada nisam čuo da me Bog voli, da je Krist položio svoj život za mene. Slušao sam samo svećeničke priče koje nitko ne želi čuti. Činilo mi se kako je Krist postao zaklonjen u Crkvi. Ne možemo ga vidjeti. Sve što vidimo su zapovijedi”, svjedoči Tomasz.

Nekada sam mislio da kršćanstvo izgleda ovako:

“Čovjekov život je težak. Ide tako čovjek kroz život i vuče za sobom teška kolica. A Bog još baca kamenje u ta kolica, da budu još teža”, ispričao je Tomasz te dodao: “Što mi je Krist rekao? – Tomek,ostavi ta glupa kolica.” Kazao je kako Crkva mora naviještati radosnu vijest siromašnima, grešnicima, lošima… a on je na to čekao tolike godine. Spoznaja da se Bog zanima za njega, da čezne za njim, da ga voli, promijenila mu je život.

I što se promijenilo u njegovom životu?

“Kao da je netko zapalio veliko svjetlo u tami. ‘Narod koji je hodio u tmini vidje veliku svjetlost…’ Ja koji sam bio u potpunoj tami… Ja takav, vidio sam veliko svjetlo u svom životu prepunom tame. Vidio sam Krista, jer On je to svjetlo. Prišao mi je.”

Sve se potpuno promijenilo u njegovom životu i, kako svjedoči, sad može živjeti, može voljeti.

“Ako on voli mene, onda ja mogu voljeti drugoga. Mogu voljeti svoju ženu. Ne sebe, jer rob voli samo sebe i grčevito se drži svoga života. Ja to više ne moram. Mogu se predati, mogu voljeti jer sam voljen. Ali zašto mi to nisu rekli?”

Kada je Tomasz spoznao da je voljen, želio je da to i drugi spoznaju: “Bog sve nas voli. Ja mogu voljeti drugoga, pa i neprijatelja.”

Na kraju svjedočanstva rekao je da je istinski počeo voljeti: “Nekada sam volio samo sebe. Muž sam i otac. Čini mi se da sada istinski volim. To je ono što je prorok Jeremija rekao: ‘Ti me zavede Gospodine i dadoh se zavesti.’ Mogu reći da sam sretan!”

Pogledajte čitav video s prijevodom svjedočanstva:

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja