Budi dio naše mreže

Sveta ura vrijeme je određeno za osobnu molitvu, a možemo ju prakticirati kod kuće ili u crkvi. Mnogi su sveci tijekom stoljeća govorili o konceptu svete ure i predlagali je svakome tko ih je pitao za savjet.

/ dp

Sveta ura podrazumijeva 60 minuta posvećenosti osobnoj molitvi. Mnogi vjernici prakticirat će svetu uru u crkvi ili kapelici, no ona se može prakticirati gdje god to želimo, bez obzira na to nalazimo li se u hotelskoj sobi ili u podzemnoj željeznici, piše Aleteia.

Ključ svake svete ure vrijeme je odvojeno za osobnu molitvu i razgovor s Bogom. To može biti u tihom slušanju ili čitanju Biblije. Majka Tereza uvijek je naglašavala važnost svakodnevne svete ure. Bio je to vitalni dio njezina dnevnog rasporeda. Majka Tereza u privatnim spisima piše:

“Svaki dan molim svetu uru u prisutnosti Isusa u Presvetom Sakramentu. Sve moje sestre Misionarke ljubavi također drže do svete ure, jer vidimo da kroz nju naša ljubav prema Isusu postaje intimnija, ljubav prema drugima punija razumijevanjem, a ljubav prema siromašnima suosjećajnija. Naša Sveta ura je naša svakodnevna obiteljska molitva gdje se okupljamo i prvih pola sata molimo krunicu pred izloženim Presvetim, a drugih pola sata molimo u tišini. Naše je klanjanje udvostručilo broj naših zvanja. 1963. godine zajedno smo održavali tjednu svetu uru, ali tek 1973., kada smo započeli našu dnevnu svetu uru, naša je zajednica počela rasti i cvjetati”, istaknula je u osobnim spisima Majka Tereza.

Naša Sveta ura je naša svakodnevna obiteljska molitva gdje prvih pola sata molimo krunicu pred izloženim Presvetim, a drugih pola sata u tišini.

Koncept koji stoji iza svete ure nadahnut je Isusom u Getsemanskom vrtu. U određenom smislu, Isus poziva sve nas da bdijemo s Njim barem jedan sat, kao što je pozvao svoje apostole u noći svoga uhićenja.

“I dođe, nađe ih pozaspale pa reče Petru: ‘Šimune, spavaš? Jedan sat nisi mogao probdjeti? Bdijte i molite da ne padnete u napast. Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo.'” (Mk 14, 37-38)

Iako ne možemo svi posvetiti puni sat molitvi, svakodnevno uvijek možemo odvojiti barem malo vremena da bismo ga proveli s Isusom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja