Budi dio naše mreže

Sv. Josemaría Escrivá: Najvažnija vrlina nastavnika je poniznost!

"Najvažnija vrlina nastavnika je poniznost! No, u isto vrijeme i jasno uvjerenje da ti, koji si pripremio predavanje, znaš više nego itko drugi. Te su stvari savršeno usklađene jedna s drugom", rekao je sveti Josemaría Escrivá, naglašavajući važnost sakramentalnog života i molitve.

/ hk

Posao nastavnika iznimno je dragocjen, a osim što pomažu djeci u stjecanju novih znanja i vještina, nastavnici svojim životom pružaju primjer djeci. Mnogi se sjećaju nekih nastavnika koji su na poseban način obilježili njihov život jer su imali otvorene oči i srce za potrebe učenika. Zbog važne uloge koju nastavnici imaju, moramo zahvaljivati Bogu za sve one koji su posvetili svoje živote poučavanju naše djece.

U molitvi izravno traži Gospodina!

A o tome koje su karakteristike dobroga nastavnika, promišljao je i sveti Josemaría Escrivá. On se 1972. sastao s grupom nastavnika srednjih škola i oni su mu postavili pitanje: “Koja je najvažnija vrlina za nastavnika?”

“Najvažnija vrlina nastavnika je poniznost! No, u isto vrijeme i jasno uvjerenje da ti, koji si pripremio predavanje, znaš više nego itko drugi. Te su stvari savršeno usklađene jedna s drugom.

Nadalje, tvoja učestalost primanja sakramenata, tvoj život kršćanina koji zna kako moliti – molitvom koja nije anonimna jer izravno traži našega Gospodina”.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja