Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ucenici

Sv. Josemaría Escrivá: Najvažnija vrlina nastavnika je poniznost!

"Najvažnija vrlina nastavnika je poniznost! No, u isto vrijeme i jasno uvjerenje da ti, koji si pripremio predavanje, znaš više nego itko drugi. Te su stvari savršeno usklađene jedna s drugom", rekao je sveti Josemaría Escrivá, naglašavajući važnost sakramentalnog života i molitve.

Akademik Kusić: Mora se cijelo društvo mijenjati da nastavnici budu ono što trebaju biti i što zaslužuju

Hoće li učitelji prihvatiti novu ponudu Vlade? Bliži li se kraj štrajku u hrvatskim školama? Hoće li učenici stići nadoknaditi izgubljeno gradivo? - neka su od pitanja HKR-ovih 'Argumenata' čiji su sugovorici u četvrtak bili akademik Zvonko Kusić, posebni savjetnik predsjednika Vlade, zatim Željko Stipić, predsjednik sindikata 'Preporod' te Marko Matijević, glavni urednik mrežnih stranica Srednja.hr.

Priključite se akciji „Slatko sjećanje na djetinjstvo“!

Hrvatski školski muzej na počeku nove školske godine nastavlja s akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ pa pozivaju sve da se prisjete divnih slikovnica i dječjih knjiga koje su u djetinjstvu čitali. Pozivaju da se sjetite zabavnih likova i napetih situacija, nestašnih i raščupanih karaktera, pokojeg psića i konjića, dobrog ježa i strašnog vuka.

Znate li koliko ima katoličkih škola u Hrvatskoj?

Bliži se početak nove školske godine. Mnogi roditelji upisali su svoju djecu u katoličke škole. U suradnji s Nacionalnim uredom za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije donosimo statistiku upisa učenika u katoličke osnovne i srednje škole u proteklih 5 godina.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja