Budi dio naše mreže

U nastavku donosimo objašnjenje sv. Ivana Zlatoustog zašto postajemo strašni đavlu nakon što primimo svetu pričest.

/ dz

Sveti Ivan Zlatousti učio je da su oni koji se dostojno pričeste užas demona, piše Aleteia.

Euharistija je snažan sakrament koji nas približava Bogu pozivajući njegovu prisutnost u naše tijelo i dušu. Sveti Ivan Zlatousti to je jako znao i u jednoj je rekao svoje homilije o moći euharistije da tjera demone.

Vratimo se onda s tog stola poput lavova koji udišu vatru, strašni đavlu; razmišljajući o našoj Glavi i o ljubavi koju je Krist pokazao prema nama.

Zlatousti objašnjava zašto postajemo “strašni đavlu” nakon što smo primili svetu pričest.

“Ova krv, ako se dostojno uzme, tjera đavle i drži ih podalje od nas, dok do nas poziva Anđele i Gospodara anđela. Jer gdje god ugledaju Gospodinovu krv, đavli bježe. Ova izlivena krv oprala je cijeli svijet … Ova krv je spas naših duša, time je duša oprana. To uzrokuje da naše spoznanje bude svjetlije od vatre, a naša duša više sja od zlata; ta je krv izlivena i učinila nebo pristupačnim.”

Ne treba čuditi što će đavao često odvoditi ljude od mise i primanja svete pričesti, čineći sve što može kako bi utjecao na osobu da se suzdrži od nedjeljne euharistije.

To je i razlog zašto egzorcisti savjetuju ljudima koji se osjećaju potlačeni od demona da često primaju euharistiju.

Ako se želite obraniti od duhovnih napada, idite na misu i dostojno primite Isusa, pozovite ga u svoje tijelo i dušu da odagna svaku zlu prisutnost koja tamo još vreba.

Euharistijsko klanjanje/ Unsplash

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja