Budi dio naše mreže

Kao što je tijelo neprekidno izloženo virusima i bakterijama, tako je i naš duh neprekidno izložen duhovnim virusima koji slabe naš imunosustav. Doznajte što su to duhovni virusi i kako se protiv njih boriti.

/ vž

Sam Bog otkriva najvećeg neprijatelja ljudskog imunološkog sustava

Kako bi dobro funkcionirao, čovjeku trebaju svjež zrak, dovoljno vježbanja i sna, vitamina i minerala, sve što spada u osnovne potrebe njegovog tijela, piše Aleteia. Trebaju mu lijepe, dobre, ohrabrujuće riječi (pohvale i potvrde), zagrljaji, poljupci, ljudska blizina, ljubav, toplina, sigurnost, prihvaćanje i razumijevanje. Trebaju mu zdravi i sigurni međuljudski odnosi jer to dodatno utječe na njegovu psihofizičku dobrobit i imunološki sustav. Ako želimo najbolje za svoj imunološki sustav, najprije moramo težiti mentalnom zdravlju, a pri tome ne zanemariti savjete struke.

Nevidljivi duhovni virus

Tko je najveći neprijatelj ljudskog imunološkog sustava? Što ga najviše truje i uništava? Ono što truje najdublji dio naše osobnosti je grijeh. Grijeh je nevidljivi čovjekov neprijatelj, nevidljiva duhovna sila zla koja ulazi u njega nakon što prekrši Božju zapovijed. Stoga je grijeh rana ili bolest duha, nevidljivi duhovni virus, otrov koji ulazi u ljudsko tijelo nakon što osoba sagriješi. Biblija uspoređuje grijeh sa zmijom koja nas napada ako joj pristupimo. Stoga nas upozorava da joj se ne približavamo jer sadrži otrov koji može biti smrtonosan. Svaki grijeh sadrži (duhovni) otrov, a veliki grijeh čak i smrtonosan. To znači da donosi duhovnu smrt – odvajanje od Stvoritelja, izvora života – i time ozbiljno oštećuje imunološki sustav.

Ružne misli i osjećaji prema sebi i drugima, negativne želje i riječi truju čovjekov duh i uništavaju imunološki sustav

Zgriješiti znači promašiti cilj ili metu. Čovjek promaši cilj kada ne razmišlja, ne gleda na stvari, događaje, ljude, svijet iz Božje perspektive. Nedostaje mu cilj kada osuđuje druge, optužuje ih, podcjenjuje, ponižava, smatra sebe boljim od njih. Cilj mu nedostaje kad gaji bijes, bijes, mržnju, osvetu, prezir, ljubomoru, zavist…Cilj mu promiče kada ne oprašta bližnjemu, kada traži pomoć u okultizmu, magiji (proricanje, prizivanje duhova, razni energetsko-duhovni oblici iscjeljenja koji su nespojivi s Božjom objavom). Jednom riječju, promaši cilj kada prekrši bilo koju Božju zapovijed u mislima, riječima i djelima.

Ružne misli i osjećaji prema sebi i drugima, svako negativno djelovanje, želja i riječ truju čovjekov duh i uništavaju imunološki sustav. Dakle, lijek koji jača i štiti imunosustav je svima dostupan i vrlo jednostavan: ne griješiti. Znamo da to nije lako, ali ako smo već pokleknuli i sagriješili jedini lijek je u iskrenom pokajanju pred Bogom, priznanju grijeha i primanju Božjeg oprosta.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja