Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karmel

Proslavljeno proštenje Gospe Karmelske u Stepinčevom Karmelu

Štovatelji Gospe Karmelske i sestre karmelićanke proslavile su zaštitnicu svoga Reda, samostana i crkve, Majku Božju Karmelsku u Brezovici proštenjem u nedjelju 21. srpnja 2024. Središnje misno slavlje predslavio je p. Sebastian Šujević, DI, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Ovo krasi karmelićanke u Albaniji

Misionarke u Albaniji, sestre karmelićanke koje su u svibnju ove godine proslavile 21 godinu djelovanja u Albaniji, svakodnevno mole za sve Hrvate u domovini. Njihov karmelski misionarski život odvija se vrlo intenzivno. Kao što je Božja ljubav svakoga dana nova, tako se i kod njih uvijek nešto novo događa.

Od braka do redovništva

Brat Ante Slavić - nekada suprug, sada karmelićanin - posvjedočio je o svom mnogima "čudnom", a sigurno čudesnom životnom putu u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.

"Mirisni vrt" Karmelskog svjetovnog reda

Svjetovni redovi isključivo su duhovne zajednice koje primaju osobe koje su spremne prihvatiti duhovnost određene redovničke obitelji, u ovom slučaju karmelićana. Karmelićani su poznati po svojem povlačenju iz svijeta i ulasku u kontemplaciju te molitvi koja je glavno uporište ovakvog života. Posebnu pozornost posvećuju Blaženoj Djevici Mariji od Karmela koja je nastala na temelju viđenja svetog Šimuna Stocka kojem se ukazala Blažena Djevica Marija te mu dala škapular.

Kanonski osnutak Karmela Presvetog Srca Isusova u Gospiću

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predvodio je svečanu misu u Karmelu Presvetog Srca Isusova u Gospiću, a nakon evanđelja dijecezanski upravitelj mons. Richard Pavlić pročitao je dekret kojim se dana 25. siječnja 2024. godine u Gospiću kanonski osniva Samostan Karmel, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja