Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karmel

Pripremite se za Uskrs s bosonogim karmelićanima!

Počevši od 2011. godine braća bosonogi karmelićani pariške provincije nude online duhovne vježbe kao pomoć u pripravi za dvije velike proslave liturgijske godine: za Božić i za Uskrs. Danas, više od 81 000 osoba slijedi ove vježbe na mnogim jezicima: francuskom, engleskom, španjolskom, talijanskom, portugalskom, njemačkom, poljskom, i češkom.

Mistik koji nam i danas može toliko toga dati

Danas slavimo velikoga karmelskog sveca, ali pomalo zaboravljenog, sv. Ivana od Križa. Vrijeme je za još jedno upoznavanje s mistikom i duhovnim vođom brojnim vjernicima.

Sv. Terezija Avilska :"Život ima smisla jedino u Bogu"

Kao mala djevojčica, Sveta Terezija od Ávile htjela je postati mučenica. Kao mlada odrasla osoba bila je zaokupljena taštinama i svjetovnim brigama. Željela je veličinu, ali je samo morala smisliti načine kako to postići. To je značilo borbu i bol, ali kad je pronašla odgovor, uspjela je pokazati drugima kako pronaći pravu veličinu i kako živjeti u njoj.

Svjedočanstvo bosonoge karmelićanke: U svom srcu sam osjetila da je tu moj dom, da tu pripadam!

„Nikad nisam svjesno razmišljala da bih bila redovnica, posebno ne kontemplativna redovnica. Živjela sam vani svjetovnim životom i jako sam voljela život i sve ono što nam život pruža, voljela sam prijateljice, putovanja, bila sam dugo u vezi. Radila sam vani petnaest godina i onda je Gospodin tako silovito ušao u moj život da ja, kad iznosim svoje iskustvo i svoj susret s Bogom, mogu reći da sam se osjećala kao sveti Pavao na putu u Damask". Pročitajte svjedočanstva bosonogih karmelićanki iz Karmel u Brezovici.

Devetnica Gospi Karmelskoj

Ususret blagdanu Gospe Karmelske, donosimo devetnicu koju možete moliti kao pripravu!

Svijet treba svece. Svijet treba tebe!

Nastavljamo se kretati u nepoznatim prostorima i vremenima neizvjesnosti, stoga valja dobro upamtiti svoje blagoslove i dobro iskoristiti vrijeme koje nam je dano. Budi svetac kakav si pozvan biti. Svijet danas treba svece. Svijet treba tebe.

Škapular – znak pripadnosti Mariji i zalog njene zaštite

Riječ "škapular" označava komad platna koji su monasi stavljali preko redovničkog odijela kad bi obavljali fizičke poslove. S vremenom je poprimio simboličko značenje: nositi križ dan za danom kao učenici i nasljedovatelji Isusovi. U pojedinim redovničkim obiteljima, kao u Karmelu, škapular je postao znakom identiteta i načina života.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja