Budi dio naše mreže

Ove godine prigodno na spomendan sv. Valentina, zaštitnika zaljubljenih, 14. veljače započinje i korizma, vrijeme u kojem promišljamo o najvećoj ljubavnoj priči koja se ikada dogodila, a SKAC Palma vam priprema dva prigodna programa.

/ mk

Sveto Trojstvo, promatrajući zemlju i ljude, promatrajući kontinente, sve zemlje, Hrvatsku, moj grad, mjesto gdje se trenutno nalazim i sve što živim, odluči da jedan od Njih siđe i uđe u moju stvarnost. Odluči proživjeti život kao čovjek, poslušan unatoč mojim neposlušnostima, radostan što me nalazi unatoč mojim bjegovima, usmjeren na dobro u meni, unatoč svim nesavršenostima, spreman dati život za mene, što god ja odgovorio.

U želji da Ga još bolje upoznamo SKAC Palma priprema dva prigodna programa, donosi na svojoj web stranici SKAC Palma.

Više od pokore

Više od pokore je vikend program u šutnji u kojem se pokora kuša kao molitva. Kako i sama riječ pokora sugerira, metode koje se koriste u ovome programu idu za time da pokorimo one dijelove sebe koji nisu u ravnoteži, po Božjem, u skladu s onime za što smo stvoreni. Počinje se od tijela kroćenjem u vrsti i količini hrane, sna… A kad se ukroti tijelo, lakše se čuje nutrina. Stoga ćete imati priliku naučiti prepoznavati svoje nutarnje pokrete: osjećaje, raspoloženja, nagnuća; primati ih i tražiti što nam Bog po njima govori, bili oni ugodni ili neugodni.

Vikendi se održavaju u Hrvatskom Leskovcu i na Vrhovcu u Zagrebu, u samostanima karmeličanki BSI. Vikendi počinju oko 17 sati u petak, a završavaju u nedjelju poslijepodne. Cijena vikenda je 45 EUR za nezaposlene i studente, a 55 EUR za zaposlene.

16. – 18. veljače 2024., Hrvatski Leskovac

23. – 25. veljače 2024., Vrhovec, Zagreb

8. – 10. ožujka 2024., Vrhovec, Zagreb

16. – 17 . ožujka 2024., Vrhovec, Zagreb

Za Vikend pokore je potrebno da:

  • imate između 18 do 35 godina
  • odvojite vrijeme za uvodni online susret i predvježbe o kojima vodite dnevnik u aplikaciji Notion;
  • imate spremnost odvojiti se na 3 dana od svoje svakodnevice, posla, fakulteta, prijatelja i obitelji, isključiti mobitel i svratiti pozornost samo na traženje Boga
  • ispunite PRIJAVNICU čim prije jer prijave traju do popunjavanja mjesta

Bliže Uskrslom – online duhovne vježbe u svakodnevnici

Ako se kroz korizmu želite približiti Uskrslom kroz svakodnevno razmatranje Isusove muke, od Getsemanskog vrta, hapšenja, suđenja, mučenja, križnog puta, sudionika te muke i na koncu smrti i uskrsnuća, pridružite se molitvenoj grupi u online duhovnim vježbama u svakodnevici.

Za svaki dan osmišljena je meditacija, ali i dodatni video i audio sadržaji kako bismo probudili osjetila i lakše pronašli onu jednu stvar koja je za nas važna i koja će nam pomoći doći više i bliže u odnos s Bogom. U ovim duhovnim vježbama ne nudi se individualna duhovna pratnja, već prilika za rast kroz dijeljenje i refleksiju na grupnim susretima koji će se održavati četvrtkom u 20:00 i nedjeljom u 20:15 sati ovisno o tome koji termin odaberete. Online susreti su mjesto na kojem možete postaviti pitanja i čuti korisne upute, a u određenom trenutku uslijedit će podjela u manje grupe sa svrhom dijeljenja konkretnih molitvenih iskustava. Svaku manju grupu animira iskusan pratitelj duhovnih vježbi sa svrhom da vam pomogne produbiti osobna iskustva. Ako smatrate da vam takvi susreti nisu potrebni, oni nisu obvezni. Ponuđeni su kao vid podrške kako bi išli još bliže Bogu.

Za prijavu je potrebno:

  • da imate otvoreno srce, neovisno o tome koliko godina imate i gdje živite – prijaviti se mogu svi, bez uvjeta!
  • na početku tjedna pogledate video uputu za tjedan,
  • Odvojite vrijeme, preporuka je 20-60 minuta, najbolje rano ujutro, i prolaziti kroz sadržaje koji će biti objavljeni na Notionu (aplikaciji koju koristimo za ovaj program).
  • ispunite PRIJAVNICU do 7.2. i naznačiti želite li sudjelovati u online susretima

Za više informacija kontaktirajte idom@skac.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja