Budi dio naše mreže

Sestre s riječkog Pomerija pozivaju djevojke na duhovni program

Družba Presvetog Srca Isusova u Rijeci svakog prvog vikenda u mjesecu organizira duhovne susrete za djevojke koje razmišljaju o duhovnom pozivu ili se žele susresti sa sobom, s Bogom i s bližnjima, osluškujući osobu pored sebe i tišinu svoga srca. Susreti su to pod nazivom "Dođi, vidi i ostani s Isusom".

/ Filip Ećimović

Časna majka s. Dobroslava Mlakić za HKM je rekla da su prije četiri godine započeli s tim susretima u Pomeriju, u Kući utemeljenja Družbe. “Zapravo, to je nekadašnji Zavod Presvetog Srca Isusova u Rijeci, gdje je naša majka utemeljiteljica osnovala našu Družbu sestara Presvetog Srca Isusova. Jednako tako, susreti su održavani i u našoj kući matici na Donjoj Drenovi, također u Rijeci, ali nekako se u posljednje vrijeme nešto više uvriježilo da imamo duhovne susrete na Pomeriju.”

s. Dobroslava Mlakić / foto: sestre-scj.hr

“Mi, preko naše mrežne stranice i preko djevojaka koje su već bile ovdje i koji su najbolji svjedoci svih susreta, pozivamo na susrete djevojke, počevši od srednjoškolki, studentica ali i one koje su već uključene u rad. Ovisno o tome koliko ih se okupi, organiziramo program petkom i subotom, do nedjelje popodne kada se razilazimo.”

Ono što im mi želimo ponuditi je prilika za mir i tišinu. U samostanu su izuzetne i uređene prostorije, tu je i izložbeni prostor i spomen-soba, jer u tom samostanu je naša majka preminula na glasu svetosti, ali ne samo to. Tu su i posebne prostorije za meditaciju, u kojima djevojke imaju priliku povući se i provesti neko vrijeme u tišini, ući u svoju nutrinu i vidjeti gdje se zapravo nalaze na svom životnom putu.

Plakat / sestre-scj.hr

Mi im nudimo duhovne sadržaje; molitve, pobožnosti, kateheze, duhovne razgovore i meditacije. Dakako, uvijek pozovemo i nekog svećenika za sakramente i svetu misu. Uglavnom, djevojke dožive jedno lijepo duhovno iskustvo, međusobno se upoznaju i druže.

Svakako im želimo da, prije svega, učvrste se u svom kršćanskom pozivu a onda, naravno, pokoja djevojka spozna i svoj duhovni poziv. Njima ponudimo da bolje upoznaju i našu Družbu sestara Presvetog Srca Isusova, autohtonu hrvatsku redovničku zajednicu, te da u susretu s nama provedu neko vrijeme i upoznaju našu Družbu.

Djevojke na jednom od prošlih susreta / foto: sestre-scj.hr

Ovomjesečni susret u lipnju, mjesecu koji je posvećen Presvetom Srcu Isusovu, počinje u petak. Sve informacije su na našoj mrežnoj stranici, kao i na Facebook stranici Riječke nadbiskupije.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja