Budi dio naše mreže

Među brojnim misionarima u Sjedinjenim Državama, sv. Rose Philippine Duchesne ističe se kao jedan od najutjecajnijih. Bila je pionir na srednjem zapadu, a velikodušna u svom radu među američkim domorocima.

/ mk

Sv. Rose je bila potaknuta ljubavlju prema Presvetom Srcu Isusovu, odvodeći je diljem Sjedinjenih Država da širi Evanđelje, donosi Aleteia.

Među brojnim misionarima u Sjedinjenim Državama, sv. Rose Philippine Duchesne ističe se kao jedan od najutjecajnijih. Bila je pionir na srednjem zapadu, a bila je velikodušna u svom radu među američkim domorocima.

I ne samo to, bila je misionarka desetljećima, radeći sve dok joj se zdravlje nije pogoršalo. Umrla je u 83. godini.

Sveti Ivan Pavao II. hvalio je mnoge vrline sv. Rose hodočasnicima koji su se okupili u Rimu na njezinu proglašenju svetom 1988. godine.

“Sv. Rose Philippine Duchesne bila je žena žive vjere i neprestane molitve, žena puna revnosti za misionarske potrebe Crkve. Njezina ljubav, koja nije poznavala granice, uvijek je bila željna pomoći onima u potrebi u zemljama i kulturama različitima od njezine. Dok je stigla u svoju dugo očekivanu misiju među američkim Indijancima, mogla je pisati svetoj Madeleine Sophie Barat da je “odlazak poučavati indijansku djecu milost – Božji dar, a ne samo služba.” Njezin entuzijazam nije jenjavao. Čak i nakon sedamdesete godine još uvijek je bila hrabra pionirka evanđelja, putujući ravnicama Missourija i Kansasa u Sjevernoj Americi kako bi osnovala školu za djevojčice indijanskog plemena Potawatomi”, rekao je Papa.

Pobožnost Presvetom Srcu

U čemu je tajna njezinog snažnog misionarskog žara, ukazao je i sveti Ivan Pavao II.

Kako objasniti takav neumorni žar, takvu stalnu predanost misionarskim naporima Crkve? Zasigurno, to može biti samo rezultat srca koje gori ljubavlju prema Bogu, srca koje je uvijek bilo u skladu ljubavi s Presvetim Srcem Isusa Gospodina, rekao je.

Bila je članica Družbe Presvetog Srca Isusova i njezina živa pobožnost pomogla joj je u snazi ​​usred svih prepreka s kojima se suočavala.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja