Budi dio naše mreže

Rast u krepostima naš je cjeloživotni zadatak, a Padre Pio pomaže nam na tome putu

Što više postajemo kreposni, to ćemo biti sretniji i slobodniji, a bit ćemo i u miru sa sobom, drugima i Bogom. Padre Pio otkriva nam što je temelj koji nam omogućuje da živimo kreposnije i radosnije.

/ hk

Katekizam Katoličke Crkve kaže da kreposti omogućuju čovjeku da “daje najbolje od sebe”. One su trajna volja i neprestano nastojanje osobe da čini dobro. One donose radost u vođenju moralno dobroga života. Krepostan je onaj čovjek koji u slobodi prakticira dobro. Drugim riječima, što više postajemo kreposni, to ćemo biti sretniji i slobodniji, a bit ćemo i u miru sa sobom, drugima i Bogom. Portal Aleteia donosi savjet Padra Pija koji nam otkriva tajnu kreposti i pomaže nam na tome putu.

Kako je rast u krepostima naš cjeloživotni zadatak, Padre Pio poručuje: “Ako rastemo u onome što je temelj svih kreposti, ostale ih kreposti slijede kao što pačići slijede svoju majku”.

Ostanite mirni nastojeći sve intenzivnije s Božjom pomoći zadržati poniznost i milosrdnost u svome srcu. To su najvažniji dijelovi velike zgrade i sve drugo ovisi o njima. Budite postojani. Jedno je temelj, a drugo krov. Očuvanje cjelokupne zgrade ovisi i o jednome i o drugome. Ako u svojem srcu odlučimo neprekidno rasti u poniznosti i milosrdnosti, onda nećemo imati problema s krepostima. One su majka kreposti – ostale ih kreposti slijede kao što pačići slijede svoju majku.

Padre Pio / Foto: Facebook Padre Pio

Ključne riječi:
kreposti padre pio

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja