Budi dio naše mreže

"Odustaneš li zimi, propustit ćeš obećanja proljeća, ljepotu ljeta i ispunjenost jeseni. Ne dopusti da bol jedne sezone uništi radost i zadovoljstvo svih ostalih. Ne sudi o životu na temelju jedne teške sezone."

/ md

Mudre priče poput ove iznova nas podsjete na ono što je zaista važno i ulijevaju nam motivaciju za ići prema naprijed u danima kada nam je to teško i kada nam se čini da dalje ne ide. Kada se nad tvoj život nadviju teška trenuci, pročitaj priču o četiri godišnja doba, a ostalo prepusti Bogu da vodi i odlučuje.

U nastavku prenosimo priču o četiri godišnja doba koja je objavljena na blogu Duh i duša.

Prvi je sin otišao zimi, drugi u proljeće, treći ljeti, a najmlađi je sin otišao ujesen.

Kad su se svi vratili, otac ih je pozvao da mu opišu što su vidjeli.

Prvi je sin rekao da je drvo bilo ružno, savijeno i beživotno.

Drugi je sin rekao da je drvo bilo prekriveno zelenim pupoljcima i da puno obećava.

Treći je rekao da je drvo bilo prepuno cvijeća koje je ugodno mirisalo i izgledalo predivno; bilo je to nešto najljupkije što je on ikada vidio.

Četvrti je sin rekao da je drvo bilo u jeku zrelosti, otežalo od plodova i puno života.

Ali o drvetu, kao ni o osobi, ne može se razumno suditi gledajući samo jednu sezonu. Otac im je objasnio da su svi bili u pravu, zato što je svaki od njih vidio samo jednu sezonu u životu drveta.

Ustraj tijekom teških faza u životu i bolja vremena će sigurno doći. Odustaneš li zimi, propustit ćeš obećanja proljeća, ljepotu ljeta i ispunjenost jeseni.

Ne dopusti da bol jedne sezone uništi radost i zadovoljstvo svih ostalih. Ne sudi o životu na temelju jedne teške sezone.

Živi jednostavno. Voli plemenito i darežljivo. Ustraj u nastojanjima. Govori ljubazno i blago. A sve ostalo ostavi Bogu da odlučuje.

Tuga te čini humanim. Sreća te čini ugodnim i blagim. Iskušenja te čine jakim. Uspjeh te potiče da se razvijaš. Bogu se moli da ne posustaneš. Neuspjeh te čini pokornim.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja