Budi dio naše mreže

Sveti Antun Padovanski jedan je od mojih najdražih svetaca. U mom srcu ima vrlo poseban dom jer je dirnuo moju dušu i naučio me iz svog dubokog izvora mudrosti. Sv. Antun Padovanski jedan od mojih svetaca koji "dolazi", kad god se suočim s velikim problemom ili potrebom. On mi je najbolji prijatelj. On je onaj koji sluša i tješi moje srce. Naučio me da budem bolji prijatelj svima oko sebe. Pokazao mi je veliku moć slušanja osoba oko mene i kako ih tješiti.

/ dz

Sveti Antun Padovanski jedan je od mojih najdražih svetaca. U mom srcu ima vrlo poseban dom jer je dirnuo moju dušu i naučio me iz svog dubokog izvora mudrosti. Ovaj me citat iz Djela apostolskih uvijek podsjeća na svetog Antuna.

I evo sada, Gospodine, promotri prijetnje njihove i daj slugama svojim sa svom smjelošću navješćivati riječ tvoju! (Djela apostolska 4, 29-30).

Za Svetog Antuna Padovanskog prvi sam put saznala kada sam kao tinejdžerica pisala prijateljici. Voljela je sv. Antuna Padovanskog kao brata, pa bih joj slala male predmete Antuna Padovanskog poštom. Kako su prolazili dani, molila sam ga za nju, piše Catholic Stand.

Moleći se svetom Antunu

Jednog dana dok sam se molila svetom Antunu Padovanskom za nekoga drugoga, pomislila sam: “Zašto mu se ne molim za ono što mi je na umu?” Sjećam se da sam u to vrijeme bio frustrirana jer mi se nisu otvarale mogućnosti pisanja. Sjećam se da sam zagovarala sv. Antuna Padovanskog kako bih svoju vjeru mogla svojim pisanjem podijeliti sa svijetom. Nedugo zatim, Catholic Stand kontaktirao me. Bila sam ispunjena zahvalnošću što me ne samo Catholic Stand smatra prikladnim, već i to što je sv. Antun Padovanski učinio čudo pruživši mi priliku za pisanje koje toliko volim.

Sv. Antun Padovanski jedan od mojih svetaca koji “dolazi”, kad god se suočim s velikim problemom ili potrebom. On mi je najbolji prijatelj. On je onaj koji sluša i tješi moje srce. Naučio me da budem bolji prijatelj svima oko sebe. Pokazao mi je veliku moć slušanja osoba oko mene i kako ih tješiti.

13.06.2020., Zagreb, Proslava sv. Antuna. Nakon misnog slavlja u samostanskom vrtu iza crkve fratri prodaju hranu i pice za potrebe pucke kuhinje/ Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Kad sam mu se molila, čeznula sam znati više o njemu, pa sam o njemu čitala u nekoliko knjiga. Čitala sam o tome kako je bio izvrstan propovjednik. Zapravo, kad je sv. Antun Padovanski umro od Edema 1231. godine, cijelo mu je tijelo bilo raspadnuto, osim jezika koji je i danas neiskvaren.

Čudotvorac

Čitala sam i o tome da je Antun Padovanski čudotvorac. Pripisuju mu se mnoga čuda. Zaista se divim njegovoj ljubavi prema Slatkom dojenčetu i čudu gdje je Djetešce Isus bilo u njegovom naručju. Uvijek je lijepo čudo o kojem treba razmišljati.

Ponekad pišem pisma svetom Antunu Padovanskom kad mi duša treba dobrog prijatelja s kojim bih razgovarala. Uzimam vremena za pisanje i slušanje uhom svog srca.

“Dragi sveti Antun Padovanski:

Danas je prekrasan dan Božjeg stvaranja. Kao što znaš, mnoge namjere mojim srcem teže kao sidro, ali vi ublažavate pritisak svojom svetom prisutnošću i osluškivanjem. Molim te, usliši moju molitvu i molbu. Pomozi mi da sastavim Božju volju za mene kako bih mu mogla biti ugodan u svemu sa svim anđelima i svecima. Molim se za obraćenje grešnika, olakšanje svetih duša u Čistilištu i za zaštitu nerođenih beba. Molim za više svećenika, suosjećajnija srca i bolji svijet za danas, sutra i budućnost. Molim se za sve ljude da otvore oči pred malim čudima svakog dana i čudima novog dana. Molim te, usliši molbe moga srca. Odgovori na privatne namjere moje duše. Bog će ti dati ključ. Hvala ti što si uvijek slušao i donosio moje nakane Presvetom Srcu Isusovu. Amen.

Tvoj najbolji prijatelj u Kristu, našem Spasitelju,

Diana Ragsdale”

Za kraj, evo nekoliko mojih najdražih citata svetog Antuna Padovanskog koji su mi se obratili. Nadam se da ćete i u njima pronaći inspiraciju i utjehu.

Stvoritelj nebesa pokorava se tesaru. Bog vječne slave sluša jadnu djevicu. Je li itko ikada svjedočio nečemu usporedivom s ovim?  (sveti Antun Padovanski).

Da se poslužimo primjerom: Vidite, stojimo zajedno, a ja imam ružu u ruci. Ruža je moja, a ipak se i vi ni manje ni više radujete njezinoj ljepoti i mirisu. Tako će biti i u vječnom životu. Moja slava bit će vam utjeha i veselje, a vaša će biti moja (sveti Antun Padovanski).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja