Budi dio naše mreže

PRIPREMA ZA BOŽIĆ Adventske kateheze kod franjevaca na zagrebačkom Kaptolu

Budući da nas već sama liturgija došašća želi odgojiti za spoznaju Onoga koji dolazi, potrebno je o došašću posebno promišljati jer tako možemo rasti u kršćanskom bdijenju i nadi u Kristov Dolazak. Došašće nas tako unosi u igru čekanja i ispunjenja. Na žalost, suvremeni načini življenja došašća u svijetu ne daju mjesta nadi i više od Božića i Krista odvode, nego li što Božiću i Kristu dovode. Ako želiš rasti u kršćanskom bdijenju i nadi u Kristov Dolazak - koji će sigurno biti - iako ne znamo čas njegova Pojavka, pripremi se kroz došašće za Božić. Uz mise zornice, kod franjevaca na Kaptolu 9 u Zagrebu, imaš priliku kroz određene dane došašća, rasti u spoznaji o došašću i Božiću te tako pripraviti mjesto za Onoga koji dolazi.

/ mp

Adventske će se kateheze održavati u prolaznoj dvorani uz samostansku crkvu sv. Franje Asiškog na Kaptolu 9 (Opatovina), Zagreb, u večernjim satima s početkom u 19:30 sati u:

  • ponedjeljak 2. prosinca;
  • četvrtak 5. prosinca;
  • četvrtak 12. prosinca;
  • ponedjeljak 16. prosinca;
  • četvrtak 19. prosinca 2019. godine.

Voditelj adventskih kateheza je fra Mate Bašić, OFM.

Fra Mate Bašić

Fra Mate Bašić je član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu. Živi i djeluje u samostanu i crkvi sv. Franje Asiškog na Kaptolu u Zagrebu. Doktorand je na doktorskom studiju iz sustavne dogmatske i biblijske teologije na KBF-u u Zagrebu. Nacionalni je duhovni asistent OFS-a i područni duhovni asistent za zagrebačko područje. Voditelj je Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije. U samostanu je duhovnik i ispovjednik, kateheta za mlade i odrasle. Duhovnik je i vodi devedesetodnevni program za muškarce EXITUS te istoimeno bratstvo.

Ključne riječi:
Advent došašće

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja