Budi dio naše mreže

Doživite zajedništvo s Blaženom Djevicom Marijom u došašću kroz duhovne vježbe koje vam pripremaju braća karmelićani.

/ ts

Braća karmelićani iz Hrvatske prije nekoliko su godina pokrenuli online duhovne vježbe koje vjernici u sve većem broju koriste kao duhovno obogaćenje i pripremu za velike liturgijske proslave kroz godinu. U suradnji s braćom karmelićanima iz Francuske koja sastavljaju tekstove te karmelićanima iz Austrije koja dostavljaju tekstove, širi se duhovno zajedništvo među vjernicima različitih zemalja. Tako se vježbe prevode na španjolski, talijanski, njemački, poljski, hrvatski, a nedavno su ih počeli prevoditi i na portugalski.

Provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa o. Srećko Rimac za Hrvatski katoličku mrežu pojašnjava kako se tekstovi uzimaju iz duhovnih spisa pojedinih svetaca, sv. Edith Stein, bl. Marije Eugena, sv. Terezije od Djeteta Isusa i drugih, a kroz duhovne vježbe u ovom došašću vjernici će biti vođeni tekstovima iz razmatranja poznatog francuskog karmelićanina o. Franje od Svete Marije koji je ostavio veliko bogatstvo tekstova o Mariji i drugim karmelskim temama.

Ako se registrirate, u petak prije svake nedjelje došašća za vrijeme trajanja duhovnih vježbi primat ćete:

  • nedjeljno evanđelje
  • jedan duži tekst za cijeli tjedan uzet iz karmelske tradicije
  • savjete za svakodnevni život
  • jedan kratki tekst za svakodnevno razmatranje

“Prva nedjelja je posvećena povratku evanđelju, druga nedjelja nosi naslov ‘Neusporediv pedagog’, slijedi ‘Radost najmanjih’, četvrta nedjelja će biti posvećena bezdanu milosti, a na sam Božić ćemo razmatrati o pravoj marijanskoj pobožnosti”, navodi o. Srećko Rimac.

Tvrdi kako je odaziv do sada bio prilično velik, a braću iznenađuje podatak iz Austrije kako karmelićani u Hrvatskoj imaju više prijavljenih nego što ih je na čitavom njemačkom govornom području.

Karmelske duhovne vježbe online su besplatne, a prijaviti se možete OVDJE.

Uz braću karmelićane, i pazinski fratri također pripremaju e-duhovne vježbe za ovo došašće koje ćete, kao i ranije, moći pratiti na stranicama Hrvatske katoličke mreže.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja