Budi dio naše mreže

S obzirom na to da se ova dvije svetkovine danas spajaju, naglašava intenzitet Božje ljubavi prema cijelom ljudskom životu, posebno prema svim majkama i svoj nerođenoj djeci.

/ dz

Dana 24. lipnja 2022. Vrhovni sud Sjedinjenih Država odbacio je Roe protiv Wadea, odluku kojom je legaliziran pobačaj diljem Amerike. Odluka Vrhovnog suda sada je to pitanje vratila državama, dopuštajući im da ili zabrane ili dopuste pobačaj, ili ga na drugi način reguliraju.

Odluka da se poništi Roe protiv Wadea, dogodila se na katoličko obilježavanje svetkovine Presvetog Srca Isusova. Svetkovina je ustanovljena nakon privatnih otkrivenja svete Margarete Marije Alacoque, koja je vidjela kako joj Isus govori sljedećim riječima:

Pogledajte Srce koje je toliko ljubilo ljude da nije štedjelo ništa, čak ni na iscrpljivanju i trošenju Sebe, kako bi svjedočilo o svojoj ljubavi… Obećavam vam da će se Moje Srce proširiti kako bi u izobilju prosulo utjecaj Svoje Božanske Ljubavi na one koji tako će ga poštovati i učiniti da se poštuje.

Isusovo se Srce često prikazuje u plamenu, predstavljajući intenzitet Božje ljubavi prema cijelom čovječanstvu.

Rođenje Ivana Krstitelja

I 24. lipnja tradicionalno je blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja, iako je ove godine pomaknut na dan prije kako ne bi bio na isti dan kao i Presveto Srce.

Sveti Ivan Krstitelj bio je prorok, koji je pripremao put Gospodinu. Dok je još bio nerođeno dijete, čak je “poskočio” u majčinoj utrobi, u događaju zvanom Pohod. Još nerođen, bio je prvi nakon Marije koji se radovao Utjelovljenju, jer je prepoznao prisutnost nerođenog Isusa u Marijinoj utrobi.

Ovu epizodu iz života sv. Ivana Krstitelja zagovornici života često koriste kako bi pokazali svetost ljudskog života u maternici.

S obzirom na to da se ova dva blagdana danas spajaju, naglašava intenzitet Božje ljubavi prema cijelom ljudskom životu, posebno prema svim majkama i svoj nerođenoj djeci.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja