Budi dio naše mreže

Bog je učinio i učinit će sve za tebe, a đavao nije učinio ništa za tebe, samo te grijehom tiranizira. S njime se sprijateljiš kroz grijeh, a on ti njime čini zlo. On te mami grijehom obećavajući slast, ali one koji padnu u grijeh on muči i tlači. Prozri to i pohitaj odlučno Bogu svome!

/ dz

“Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska..” (1. Ivanova 3,8)

Teofan piše:
“Konačno, pogledaj grijeh sa stajališta đavla, koji je bio njegov prvi tvorac i širitelj, i vidi za koga radiš kada sagriješiš. Bog je učinio i učinit će sve za tebe, ali ti mu ne želiš ugoditi. Đavao nije učinio ništa za tebe, samo te grijehom tiranizira, ali ti dragovoljno i neumorno radiš za njega. S njime se sprijateljiš kroz grijeh, a on ti njime čini zlo. On te mami grijehom obećavajući slast, ali one koji padnu u grijeh on muči i tlači. Ovdje te uvjerava da tvoji grijesi nisu ništa, ali ondje će ih iznijeti na tvoju porugu, kao glavne točke. On drhti od zle radosti kad netko padne u mreže grijeha i zaglavi se u njima. Shvati sve to i pobudi u sebi mržnju prema ovom čovjekomrscu i svim njegovim djelima. Kad tako budeš utiskivao u svoje srce jedno za drugim skrušenost i osjećaji – užas i strah, tuga i žaljenje, gađenje i mržnja prema grijehu – malo po malo tvoje će se srce zagrijati i početi pokretati, a nakon toga će se vaša oslabljena volja početi naprezati i krenuti u akciju. To će biti počeci vaše aktivne brige za vlastito spasenje. Hitajte odlučno ovog trenutka.”

Izvor: The Australian Catholics Page/Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja