Budi dio naše mreže

Mudri Sirah zapisao je u Bibliji: "Umilna riječ umnožava prijatelje" (Sir 6,5). Naš narod ima poznatu poslovicu: "Lijepa riječ otvara sva vrata." U čemu se krije tvoja snaga? Kako postižeš svoje ciljeve? Postoje "sinovi groma", ali je Isus za sebe rekao da je on blaga i ponizna srca. Gdje smo mi? Poslušajte u najnovijoj "Pozitivnoj minuti" fra Josipa Vlašića.

/ hk

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Priča se da su vjetar i Sunce često raspravljali o tome tko je od njih dvoje snažniji. Jednog dana, vjetru je bilo jako stalo do toga da dokaže da je u pravo on snažniji. Kaže on Suncu: ‘Pogledaj onog čovjeka u kaputu. Vidjet ćeš kako ću brzo skinuti kaput s njega’.

Vjetar je počeo lagano puhati. Kada je čovjek osjetio da vjetar puše, on je zakopčao svoj kaput. Onda je vjetar počeo malo snažnije puhati, a čovjek je podignuo ovratnik svoga kaputa. Onda je vjetar počeo jako, orkanski puhati, tako jako da je oborio čovjeka na zemlju i čovjek se sav sakrio u svoj kaput. Onda je vjetar odustao.

Onda je došao red na Sunce. Sunce se počelo pomalo probijati kroz oblake. Počelo je grijati tog čovjeka. Čovjek je ustao, popravio je svoj kaput i nastavio je hod. Nakon nekog vremena, jer su mu godile te zrake, raskopčao je svoj kaput, a onda ga konačno i skinuo.

Tada je Sunce reklo vjetru: ‘Vidiš, ono što ti nisi uspio svojom grubošću i silovitošću, ja sam uspio svojom nježnošću i blagošću. Čini se da sam ipak ja snažniji’.  

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja