Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA Sreću ćeš brže pronaći ako si spreman pomoći drugome

Kakvu vezu imaju sreća i baloni? Saznajte u današnjoj "Pozitivnoj minutu" fra Josipa Vlašića!

/ ps

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

U najnovijoj objavi donosi priču o sreći i balonima:

“Neki je učitelj u školu donio hrpu balona. Podijelio ih je djeci i zamolio ih je da svatko napiše svoje ime na svoj balon. Nakon toga, napuhali su balone i učitelj ih je razbacao po hodniku. Potom je dao zadatak djeci da kroz pet minuta svatko od njih pronađe balon sa svojim imenom. Djeca su se dala na posao, baloni su letjeli na sve strane, ali nakon pet minuta, nitko nije imao balon sa svojim imenom u svojim rukama.

Tada im je učitelj dao drugi zadatak. Rekao im je da svatko od njih uzme balon koji im se najbliže nalazi i da pronađu osobu čije se ime nalazi napisano na tom balonu i da joj daju taj balon. Nakon dvije minute, svi su imali balon sa svojim imenom u svojim rukama. Učitelj ih je poučio: sreća je kao balon. Nikada je nećeš imati ako je budeš tražio samo za sebe. Puno brže sreću ćeš pronaći ako si spreman pomoći drugom.”

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja