Budi dio naše mreže

"Mi u životu često čekamo. Čekamo druge, čekamo i sami sebe, a često moramo i Boga čekati. Onaj tko zna čekati, on je sposoban živjeti u nadi. A onaj tko ne zna čekati, on je sposoban upropastiti puno stvari", poručio je fra Josip Vlašić, jedan od pazinskih fratara koji organiziraju e-Duhovne vježbe, u današnjoj "Pozitivnoj minuti".

/ ps

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u ovim zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, tako će svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” tražiti dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. Pozitivna minuta dostupna je i na YouTube kanalu.

“Kada sam bio u Americi, upoznao sam fratra koji ima jedan zanimljiv običaj: nedjeljom, ako ikako može, u popodnevnim satima, pođe u svoj vrt i tada radi oko cvijeća”, objasnio je u Pozitivnoj minuti na Veliku subotu fra Josip Vlašić.

“Jednom sam mu onako u šali, ali pomalo ozbiljno, rekao da baš to nije fino da se vidi jednog fratra kako nedjeljom radi u vrtu”.

Kada ja svoje ruke stavim u zemlju, ja se sjetim da je Isus tri dana počivao u utrobi zemlje.

“On je rekao da je to njemu odmor, rekreacija i meditacija. Kaže: ‘Kada ja svoje ruke stavim u zemlju, ja se sjetim da je Isus tri dana počivao u utrobi zemlje. I sjetim se da je Uskrsnuće trebalo čekati i podsjetim sebe da u životu trebam znati čekati”, objasnio je.

“I stvarno, mi u životu često čekamo. Čekamo druge, čekamo i sami sebe, a često moramo i Boga čekati. Onaj tko zna čekati, on je sposoban živjeti u nadi. A onaj tko ne zna čekati, on je sposoban upropastiti puno stvari”, zaključio je fra Josip.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja