Budi dio naše mreže

Sjeti se da ne može biti sjaja Uskrsa, ako prije njega nije bilo tame Velikoga petka i tišine Velike subote.

/ im

Korisnici društvenih mreža rado posjete profil karmelićanina br. Jakova Milića koji ih svojim razmišljanjima potiče na kršćanski rast, ali i dublje promišljanje. Brat Jakov od Križa inače je liječnik, a prošle godine zaređen je za đakona. Na društvenim mrežama promišljao je o važnosti Uskrsa za svakoga od nas. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

U osmini smo Uskrsa. Završila je korizma. Možda si jedan od onih koji nemaju osjećaj da je zasjalo sunce Uskrsnuća. Možda su borbe koje imaš preteške, možda se i dalje osjećaš sputano, u tami, možda još uvijek osjećaš da ležiš u svome grobu bez nade u bolje sutra. Ali to je vrijeme da počneš gledati očima vjere.

Potrebno ti je samo zrnce vjere, zrnce vjere da shvatiš da nisi zakopan u grob…

Imaj vjere da će ti zasjati novo sunce, imaj vjere da će Bog učiniti da se razbiju svi zidovi koji te drže u onome što ti se čini kao sjena smrti. Potrebno ti je samo zrnce vjere, zrnce vjere da shvatiš da nisi zakopan u grob, već da si posađen u plodnu zemlju iz koje ćeš moći izniknuti i rasti u puninu života. Imaj vjere da su ove tame za koje osjećaš da te drže sputanim samo uvod u nešto mnogo ljepše, uvod u radost koju ti je Krist pripremio. Imaj vjere da Bog ostaje vjeran svojim obećanjima. Imaj vjere da si Božje ljubljeno dijete koje On nikada neće iznevjeriti. I imaj vjere da, ako smo ga pratili u životu, da ćemo ga pratiti i u uskrsnuću.

Imaj vjere da Bog ostaje vjeran svojim obećanjima.

Sjeti se da ne može biti sjaja Uskrsa, ako prije njega nije bilo tame Velikoga petka i tišine Velike subote.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja