Budi dio naše mreže

Bog i danas čini čudesa, a ta se odnose i na ona euharistijska. Doznajte o kojima se radi i to u posljednjih 20 godina.

/ mdj

Ova su čuda živi dokaz nauka Katoličke crkve da, dok izgled kruha i vina ostaje isti, supstanca se potpuno mijenja u tijelo i krv Isusa Krista. To je učenje koje se temelji na Svetom pismu i tradiciji i ostalo je nepromijenjeno u svojoj biti od apostolskih vremena, donosi Aleteia.

Osim toga, Crkva je prepoznala da povremeno Bog intervenira na vidljiviji način i može promijeniti čak i izgled kruha i vina u svoje tijelo i krv.  U nastavku pogledajte četiri nevjerojatna euharistijska čuda koja su se dogodila u 21. stoljeću.

1.Legnica, Poljska

Godine 2013. biskup Zbigniew Kiernikowski iz biskupije Legnica izjavio je:

Dana 25. prosinca 2013., za vrijeme podjele svete pričesti, posvećena hostija je pala na pod, a zatim je podignuta i stavljena u posudu napunjenu vodom. Ubrzo nakon toga, pojavile su se mrlje crvene boje. Bivši biskup Legnice, Stefan Cichy, osnovao je komisiju za promatranje fenomena. U veljači 2014. odvojen je mali crveni djelić hostije i stavljen na korporal. Povjerenstvo je naredilo uzimanje uzoraka kako bi se proveli temeljiti testovi od strane relevantnih istraživačkih instituta.
Odjel za sudsku medicinu nakon obavljenih istraživanja priopćio je: Na histopatološkoj snimci pronađeni su fragmenti tkiva koji sadrže fragmentirane dijelove poprečno-prugastog mišića. Cjelina  je najsličnija srčanom mišiću s promjenama koje se često javljaju tijekom agonije. Genetska istraživanja ukazuju na ljudsko podrijetlo tkiva.

2.Sokółka, Poljska

Za vrijeme mise u nedjelju, 12. listopada 2008., u župnoj crkvi sv. Ante u Sokolki, jednom je svećeniku prilikom podjele pričesti ispala posvećena hostija iz ruku pokraj oltara. Svećenik je prekinuo dijeljenje pričesti i uzeo hostiju te ju, sukladno liturgijskim normama, stavio u malu posudu s vodom. Očekivalo se da će se hostija otopiti u vodi, koja će se kasnije propisno zbrinuti.

Na kraju misnog slavlja, na želju župnika vlč. Stanislawa Gniedziejka, župna sakristanka s. Julia Dubowska natočila je vodu i hostiju odložila u drugu posudu.

Tjedan dana kasnije, 19. listopada, s. Julija je primijetila nježan miris beskvasnog kruha. Kad je otvorila posudu, vidjela je, u sredini hostije – koja je još uvijek bila uglavnom netaknuta – zakrivljenu, jarko crvenu mrlju, poput mrlje od krvi: živu česticu tijela. Voda nije bila zaprljana bojom. Dio izmijenjenog domaćina uzeli su i analizirali neovisno dva stručnjaka, prof. Maria Sobaniec-Lotowska, MD, i prof. Stanislaw Sulkowski, MD, kako bi se osigurala vjerodostojnost rezultata.

Rezultati obje neovisne studije savršeno su se slagali. Zaključili su da je struktura transformiranog fragmenta domaćina identična miokardijalnom (srčanom) tkivu žive osobe koja se približava smrti. Struktura vlakana srčanog mišića duboko je isprepletena s strukturom kruha, na način koji je nemoguće postići ljudskim sredstvima, tvrdi profesorica Maria Sobaniec-Lotowska.

3.Tixtla, Meksiko

Dana 21. listopada 2006., tijekom župnih duhovnih vježbi, posvećena hostija koja je trebala biti podijeljena ispustila je crvenkastu tvar. Mjesni biskup, mons. Alejo Zavala Castro, sazvao je teološku komisiju za istragu kako bi se utvrdilo radi li se o prijevari ili pravom čudu. U listopadu 2009. pozvao je dr. Ricarda Castañóna Gómeza da provede znanstveno istraživanje s timom znanstvenika i potvrdi čudesnu prirodu događaja. Dr. Gómez je nedavno završio svoju istragu o čudu koje se dogodilo u Buenos Airesu.

Znanstveno istraživanje provedeno između listopada 2009. i listopada 2012. objavilo je sljedeću izjavu: Analizirana crvenkasta tvar odgovara krvi u kojoj ima hemoglobina i DNK ljudskog porijekla.

Dvije studije koje su proveli eminentni forenzičari različitim metodologijama pokazale su da tvar potječe iz unutrašnjosti, isključujući hipotezu da ju je netko mogao staviti izvana.
Mikroskopska analiza povećanja i prodiranja otkriva da je gornji dio krvi koaguliran od listopada 2006. Štoviše, unutarnji slojevi koji leže ispod otkrivaju, u veljači 2010., prisutnost svježe krvi. Događaj nema prirodno objašnjenje.

4. Chirattakonam, Indija

Dana 28. travnja 2001. u župnoj crkvi Svete Marije od Chirattakonama, župnik je primijetio čudesnu sliku koja se pojavila na posvećenoj hostiji. Zapisao je što se točno dogodilo.

U 8.49 sati izložio sam Presveti Sakrament u monstranci na javno klanjanje. Nakon nekoliko trenutaka vidio sam nešto što je izgledalo kao tri točkice. Tada sam prestao moliti i počeo gledati monstrancu, također pozivajući vjernike da pogledaju ove pojave. Potom sam zamolio vjernike da ostanu u molitvi i položio monstrancu u tabernakul. U subotu ujutro, 5. svibnja 2001. otvorio sam crkvu za uobičajena liturgijska slavlja. Obukao sam se za misu i otišao otvoriti tabernakul da vidim što se dogodilo s Euharistijom u monstranci. Odmah sam primijetio u Hostiji lik, nalik na ljudsko lice. Bio sam duboko dirnut i zamolio sam vjernike da kleknu i počnu moliti. Mislio sam da sam mogu vidjeti lice pa sam upitao poslužitelja oltara što je primijetio na monstranci. On odgovori: “Vidim lik čovjeka.” Na kraju je slika postala jasnija i bila je od čovjeka sličnog Kristu okrunjenom trnjem. Čudotvornu sliku istražio je Cyril Mar Baselice, nadbiskup trivandrumske biskupije, a monstranca s hostijom ostala je pohranjena u crkvi do danas.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja