Budi dio naše mreže

"Gospodine! Pomozi mi u svemu i svima pronalaziti Tebe Stvoritelja. Ne molim te, Gospodine, da me oslobodiš križeva i poteškoća. Ali te molim, podupri me svojom milošću da ih mogu s radošću prihvatiti te me ne slome. Ne bojim se padova. Ali se bojim da neću moći ustati". Pročitajte pjesmu "Molitva za život" s. Tajane Hrvatin, redovnice Družbe sestara Presvetoga Srca Isusova.

/ hk

Molitva za život

Gospodine! Ne molim te za korak lagan, za put bez prepreka. Nego te molim za vjernost tvojim koracima koje si na putu ljubavi ugazio za mene. Ne molim te za znanje i slavu ovoga svijeta. Svi vrhunci ljudskoga priznanja ne mogu ispuniti moje srce. To možeš, Gospodine, samo Ti!

Molim Te za mudrost i snagu Tvoga Duha da u životu mogu razabirati Tvoju volju. Ostvari svoju volju sa mnom i dostići ću vrhunac kad ugledam Tvoje lice. Za Tobom čeznem, Gospodine!

Moja je snaga u Tvojoj prisutnosti, u tajni koja zahvaća moje biće poput rijeke koja struji svojim koritom. Sačuvaj me, Gospodine, od oholosti ovog života. Ne molim Te za jakost kakvu svijet nudi. Nego Te molim za ustrajnost u dobru do konca života.

Gospodine, ne dopusti da klonem!

Jer život je potekao iz Tvoga boka i svoj uvir ima jedino u Tebi. Mnogo je ljepše na svijet i ljude oko sebe gledati Tvojim očima. Odražavajući na svijet boje ljubavi, pomirenja i zajedništva on će postati bolji jer ću ja postati Tebi sličnija.

Gospodine! Pomozi mi u svemu i svima pronalaziti Tebe Stvoritelja. Ne molim te, Gospodine, da me oslobodiš križeva i poteškoća. Ali te molim, podupri me svojom milošću da ih mogu s radošću prihvatiti te me ne slome. Ne bojim se padova. Ali se bojim da neću moći ustati.

Daj mi vječno biti s Tobom!

Gospodine, ne dopusti da klonem. Daj da zagledana u Tebe idem do kraja. Da učim od Tebe, poniznog Učitelja. Jedino sam pred Tobom ono što jesam. Prosvijetli me. Pođimo, Gospodine, zajedno…. Kroz radost i sreću, kroz tugu i bol.

Pođimo zajedno. Moj korak je siguran u hodu s Tobom. Do kraja, Gospodine. Zajedno pođimo, Ti i ja. Nije važno je li korak lagan ili nam je otežao hod. Raj je živjeti u Tvojoj ljubavi. Život je put do Raja. Do vječnosti. Daj mi vječno biti s Tobom. To je jedino što još te molim. Moj Život, moja radost, moja snaga, moja Ljubav, samo si Ti!

s. Tajana Hrvatin / Izvor: Družba Sestara Presvetog Srca Isusova, Rijeka

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja