Budi dio naše mreže

Počinje tridesetodnevnica za hrvatski narod u domovini i svijetu!

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine tridesetodnevnicu misa za hrvatski narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Ovogodišnja tridesetodnevnica počinje u ponedjeljak 6. srpnja i završava u utorak 4. kolovoza, uoči dana Domovinske zahvalnosti.

/ mp

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom poziva sve da se i ove godine uključe u zajedništvo molitve, posta, žrtve i svetih misa zajedno s Marijom, našom majkom.

Svaka molitva, pa i najmanja, važan je i dragocjen prinos Bogu za sve nas. Ako ne možete sudjelovati na misama, tih 30 dana možete moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati hodočašće, post ili bilo koju drugu žrtvu na istu nakanu.

Želja nam je da se kao narod združimo u molitvi s pouzdanjem da će Bog, po Majčinu zagovoru, »učiniti puno izobilnije negoli mi možemo moliti ili zamisliti« (Ef 3, 20).

Nakana za misu (izmoliti prije početka mise):

Oče, u ovoj tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti, po zagovoru Marije, naše Majke, prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Oče, po zagovoru Marije Majke, Kraljice Hrvata, molimo Te, obnovi našu zemlju i naš narod. Ujedini nas da budemo narod jedne misli i jednoga srca u zajedništvu s Tobom.

Oče, po zagovoru Marije Majke, Pomoćnice naše, molimo Te, neka se očituje da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti jer Ti si s nama i Ti nas vodiš.

Oče, po zagovoru Marije, Zaručnice Tvoga Svetoga Duha, molimo Te za trajnu Pedesetnicu u našem narodu i obnavljanje naše zemlje i našega naroda, osobito mladih, u sili i snazi Tvoga Duha.

Oče, po zagovoru Marije, Majke Crkve, molimo Te, daj nam sa svom smjelošću navješćivati Tvoju riječ! Pruži ruku svoju da bude znamenja, ozdravljenja i čudesa po imenu Tvoga Sina Isusa Krista.

Oče, po zagovoru Marije, Odvjetnice Hrvatske, molimo Te, sažeži vatrom Svoje Ljubavi sva utemeljenja zla koja se dižu protiv našega naroda i naše domovine Hrvatske, da procvjeta naša zemlja i naš hrvatski narod.

Oče, po zagovoru Marije koja je Prijestolje mudrosti, molimo Te za vođe po Tvom srcu u hrvatskom narodu, da ga vode i zastupaju u snazi i mudrosti Tvoga Svetoga Duha, na dobro našega naroda i naše domovine Hrvatske.

Oče, po zagovoru Marije Majke, Posrednice milosti, molimo Te, blagoslovi naš rad i podari nam odvažnost zakoračiti u nove pothvate, da izobilnije negoli mi možemo moliti i zamisliti žanjemo dobar i bogat rod rada u našem narodu i u našoj domovini Hrvatskoj.

Oče, po zagovoru Marije Majke, Kraljice obitelji, molimo Te za nove sinove i kćeri u Tvom narodu, da se umnožava hrvatski narod. Neka se otvore utrobe koje još nisu rađale, a umnoži plod utroba koje su već rađale.

Oče, po zagovoru Marije Majke, molimo Te, blagoslovi i sve Hrvate i njihove obitelji koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini, a sve koji se trebaju vratiti potakni da se vrate.

Oče, molimo Te i za sve koji su otišli ispred nas, za pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da po zagovoru Marije Kraljice, Majke Milosrđa, uđu u zajedništvo s Tobom.

Oče, po zagovoru Marije, Majke svih naroda, molimo Te i za sve one kojima je Hrvatska druga domovina, da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.
Marijo, Majko Spasiteljeva i Majko naša, sve ove molitve i nakane stavljamo u Tvoje Bezgrješno Srce. Molimo Te, trajno budi naša zagovornica pred Prijestoljem nebeskim. Tako neka bude. Amen.

(Ovu molitvu nakane također možete moliti i prije bilo koje druge pobožnosti ili posta.)

Ključne riječi:
molitva za domovinu

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja