Budi dio naše mreže

PATER IKE najavio novu krunicu svih Hrvata diljem svijeta

Nakon što je u subotu na desetke tisuće Hrvata diljem svijeta u različitim vremenskim zonama, ali u istom trenutku molilo krunicu za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere, pater Ivan Ike Mandurić poziva na novu molitvu krunice na Veliku subotu u 14 sati.

/ mp

Objavu p. Ike Mandurića prenosimo s Facebooka:

“Dragi svijete hrvatski po svemu svijetu!

Zagrli me krunicom. Daj da te zagrlim molitvom. Daleko si da te dotaknem, puno nas je da vas sve nazovem, previše mi je da sve zapamtim na društvenim mrežama. Ali znam kako ćemo: Dotakni zrnce u isti čas kad i ja, i odgovaraj, mi u Domovini, i vi tamo.
Poveza nas krunica učas, prošle subote, brže nego išta drugo. Ta, znamo zašto: njome teče i dotiče se duša naša katolička, i njome smo spojeni s nebom. Duhovne veze su temelj svih drugih, pa, ako su one pokidane, ne ide.

IDEMO S DRUGOM KRUNICOM OVE SUBOTE!

Krunica nije zamjena za bilo kakve hvalevrijedne programe koje provode politika, vlada, gospodarstvo, kultura, ili bilo koja druga plemenita inicijativa, nego krunica je uvjet, mogućnost da se takvi programi dogode. Ona im krči put, i zato je trebamo.

Kad čeznem za tobom tamo negdje u Argentini, Čileu, Novom Zelandu, Južnoj Africi, zapadnoj obali Amerike, to samo znači da smo mi jedno, i da nikada nismo prestali biti jedno. Tijela se odvojiše, možda se i jezici promijeniše, i generacije, i vremenske zone. Ali duša nije. Čežnja nekako i grobove nadživljuje i pokopati se ne da, jer se duh ne sahranjuje.

Ne znam moli li još ijedan narod istovremeno svoju krunicu po svem svijetu? Ali mi hoćemo, mi moramo. Ne želimo da vas ikada više ispustimo, ni da vi nas. I jedva čekam da se opet njome povežemo, ko živa zrnca živog rožarija. Možda si jezik zaboravio, onaj hrvatski, ali nisi nebeski. Hoću da te molitvom držim i dotičem gdje god da si.

Pozivam te stoga da krunicom pronađeš sve one koje dosad nismo znali naći. Molimo, razmatrajmo otajstva muke Gospodinove, ove subote, i budimo skupa s Onim koji je radi nas umro, radi nas Hrvata i za naše spasenje, osjećajmo s njim, trpimo s njim sve rane našega naroda radi grijeha naših, kako bismo proživjeli Uskrs s njim. Pa i Uskrs zajedništva i povezanosti našega naroda i Uskrs povjerenja među nama i izmirenja. Uskrs svega što je Božje.

Ove subote molitvom po krunici donesimo sve boli, nepravde, ranjenosti i strahove onih najpotrebitijih, a tako i svoje. Ali unesimo i sva nadanja, radosti i želje, preko križa s pogledom na Uskrs svega što srcima nedostaje.

VAŽNA NAPOMENA

Kako bi se ova naša inicijativa razvijala što više i što učinkovitije, napravili smo Facebook stranicu pod imenom KRUNICA HRVATA SVEGA SVIJETA. Molim vas da je odaberete i da se upišete kako biste je pratili, i sve što ćemo na njoj objavljivati. To ćemo činiti na više jezika, a njome će upravljati naši aktivni molitelji iz cijeloga svijeta. Gradit ćemo sve što nam je potrebno da bismo što više i molili i kako bismo to što više činili zajedno.

Molim vas: molimo osobito za one koji su se zagubili, od vjere udaljili, na svoj narod zaboravili, u ljude se razočarali, ili životnim iskušenjima podlegli. Svi su oni moja i tvoja braća.

Volim vas, i hoću da vas ljubim!

Pater Ike i silno mnoštvo uzradovanih srdaca iz Domovine”

Dragi svijete hrvatski po svemu svijetu!

Zagrli me krunicom. Daj da te zagrlim molitvom. Daleko si da te dotaknem, puno…

Objavljuje Pater Ike ManduricSrijeda, 8. travnja 2020.

Ključne riječi:
krunica p. Ike Mandurić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja