Budi dio naše mreže

"Utjehu i snagu trebali bismo uzeti iz sigurnosti da je, bez obzira na sve, Isus pred Ocem koji se moli za mene. To uvijek moramo imati na umu: Isus moli za mene, moli sada pred Ocem."

/ dz

 Činjenica da Isus moli za nas pred Ocem jedna je od velikih sigurnosti pape Franje, koji je o tome često razmišljao tijekom svog pontifikata. Na ovoj je audijenciji pogledao razne odlomke iz Svetog pisma kako bi naglasio kako Isus moli za nas čak i kad smo zgriješili, piše Aleteia.

Naš Gospodin pokazuje Ocu “rane koje je sa sobom nosio” na nebo, “da pokaže Ocu cijenu našega spasenja, to je ljubav koju On prema nama ima”, rekao je Papa.

U ovom trenutku, svatko od nas, pomislimo: U ovom trenutku, moli li se Isus za mene? Da. To je velika sigurnost koju moramo imati.

Pouke iz Svetog pisma

“Isus bira apostole nakon molitvene noći. Čini se da u ovom izboru nema kriterija osim molitve, Isusova dijaloga s Ocem. ”

– “Apostoli ponekad postanu razlogom zabrinutosti za Njega, ali Isus ih je, nakon što ih je primio od Oca, nakon molitve nosio u svom srcu, čak i u njihovim pogreškama, čak i kad padnu.”

– „Na Posljednjoj večeri kaže mu: ‘Šimune, Šimune, gle’ – riječ koju smo čuli na početku audijencije – ‘Sotona je tražio da te prorešeta poput pšenice, ali molio sam za te da tvoja vjera ne propadne … ‘”

– “… velikim prekretnicama Isusove misije uvijek prethodi molitva, ali ne samo usput, intenzivna i dugotrajna molitva.” (Ovdje je papa Franjo primijetio kako se Isus molio prije nego što je apostole pitao: “Što vi kažete, tko sam ja?”)

– „… ovo očekivano očitovanje Isusove slave [u Preobraženju] dogodilo se u molitvi, dok je Sin bio uronjen u zajednicu s Ocem i u potpunosti pristao na Njegovu volju ljubavi, na Njegov plan spasenja.“

Uvijek možemo računati na Njega

Ovim „brzim putovanjem kroz Evanđelje“, rekao je Papa, „saznajemo da Isus ne samo da želi da molimo dok on moli, već nas uvjerava da, čak i ako su naši pokušaji molitve potpuno uzaludni i neučinkoviti, uvijek možemo računati na Njegovu molitvu. ” U vezi s Petrovim neuspjehom i Kristovom molitvom za njega, Papa je naglasio da Isus nastavlja moliti za nas čak i kad griješimo. Impresivno je znati da u tom trenutku, u vrijeme slabosti, Isusova ljubav ne prestaje. “Ali, oče, ako sam u smrtnom grijehu, voli li me Isus?” – “Da” – “A nastavlja li Isus moliti za mene?” – “Da” – “Ali ako sam učinio najgore stvari i još više, počinio toliko grijeha … nastavlja li Isus dalje [moliti]?” – “Da.”

Isusova ljubav, Isusova molitva za svakoga od nas ne prestaje, ne prestaje, već postaje intenzivnija i mi smo u središtu njegove molitve!

Sveti Otac je inzistirao da u toj svijesti moramo naći utjehu. Ispričao je priču o biskupu koji je prolazio kroz “vrlo, vrlo veliko suđenje, u kojem je sve bilo u mraku”. Biskup je u bazilici vidio rečenicu napisanu: “Ja, Petar, molit ću za tebe.” I ovo mu je dalo snagu i utjehu. I to se događa svaki put kad bilo tko od nas zna da Isus moli za njega ili za nju. Isus moli za nas. U ovom trenutku, upravo u ovom trenutku.

Napravite ovu vježbu pamćenja, ponovite ovo. Kad postoji poteškoća, kad osjetite nemir, recite: Isus moli za mene.

Ali oče, je li to istina? Istina je! To je i sam rekao. Ne zaboravimo da je ono što svakog od nas održava u životu Isusova molitva za svakoga od nas, svojim imenom i prezimenom, pred Ocem, pokazujući mu rane koje su cijena našega spasenja.

Kad je naša molitva slaba

Sve je to, razmišljao je Papa, utjeha kad je naša vlastita molitva slaba. Čak i ako su naše molitve samo mucale, ako ih je ugrozila kolebljiva vjera, nikada ne smijemo prestati vjerovati u Njega: ne znam moliti, ali On moli za mene. Podržane Isusovom molitvom, naše plahe molitve počivaju na orlovskim krilima i uzdižu se do Neba.

Ne zaboravite: Isus moli za mene. Sada? Sada. U trenutku kušnje, u trenutku grijeha, čak i u tom grijehu, Isus moli za mene s toliko ljubavi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja