Budi dio naše mreže

"Hvala Ti što si me doveo na početak ovog puta koji vodi k Tebi. Znam da to nije lak put, znam da je preda mnom strm i uzak put na kojemu me čekaju teškoće (...) Gospodine, molim Te, blagoslovi moj ulazak u postulat Družbe misionara Krvi Kristove, jer bez Tvog blagoslova nemoguće mi je uspinjati se tim putem", napisao je među ostalim p. Stjepan Ivan Horvat prije kada se odlučio pridružiti Družbi misionara Krvi Kristove.

/ at

Gospodine, kao prvo želim Ti zahvaliti što si me maknuo s krivoga puta kojem su temelj bili prolazni užici i besmislenost. Hvala Ti što si u tom trenutku Ti odlučio djelovati, dovesti me u ovu Zajednicu i dati mi novu priliku za život. Hvala Ti na svim ljudima koje si mi ovdje stavio na put, na ljubavi i razumijevanju kojima su se odnosili prema meni.

Isuse, preko njih sam mogao upoznati Tebe jer Ti si Ljubav. Svjestan sam da ništa od toga svojim životom nisam zaslužio i često mi glavom prolaze misli zašto se sve to baš meni dogodilo, ali ne trebam sve znati, jednostavno je dovoljno da znam da si djelujući u mom životu još jednom pokazao kako je Tvoje milosrđe beskrajno.

Oprosti mi što si toliko dugo čekao da skupim hrabrosti i kažem da želim krenuti za Tobom.

Vjerujem da je Tvoja volja što sam sada ovdje i da želiš da se odazovem Tvome pozivu. Hvala Ti što si me doveo na početak ovog puta koji vodi k Tebi. Znam da to nije lak put, znam da je preda mnom strm i uzak put na kojemu me čekaju teškoće, znam da je bez Tvoje pomoći nemoguće ispravno hoditi njime. Gospodine, molim Te, blagoslovi moj ulazak u postulat Družbe misionara Krvi Kristove jer bez Tvog blagoslova nemoguće mi je uspinjati se tim putem. Tvoja riječ neka mi bude svjetlo na tom putu.

Pomozi mi da pobijedim sebe i sve svoje slabosti koje me udaljuju od Tebe. Gospodine, molim Te, pomozi mi da se po uzoru na sv. Gašpara odazovem Tvome pozivu, kako bih svojom riječju, djelima i životom služio Tebi i Tvojoj slavi te snagom Tvoje Predragocjene Krvi služio širenju Tvoga kraljevstva na zemlji.

Kriste, hvala Ti što želiš biti uz mene na ovom putu.

Stjepan Ivan Horvat

U Zagrebu, 14. 05. 2007.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja