Budi dio naše mreže

Kršćanska je tradicija vjernike od samih početaka poticala na usvajanje životnog plana. Ovdje ćete pronaći opise svakog segmenta koji Opus Dei preporuča mladima.

/ mdj

“Jednom kada otkrijete kako je jednostavno živjeti ispunjenim životom, više se nećete htjeti vratiti na staro”, poručuju. “Plan obuke” koji Opus Dei nudi mladima sastoji se od plana života – pobožnosti i molitve koje provode osobno, s Bogom, jednako kao i tradicionalnih načina formacije, koje općenito provodite s drugima, stoji na službenim stranicama Opus Dei.

Četiri temeljna elementa čine sveta misa i pričest, sakrament pomirenja, krunica i misaona molitva. Važan je i posjet Presvetom Sakramentu, čitanje Novog zavjeta i duhovnog sadržaja te razmatranje otajstava krunice. Osim toga, “Djelo” nam savjetuje i stvaranje zdravih navika, primjerice Angelus ili Regina Coeli, ispit savjesti i 3 Zdravo Marije za svetu čistoću. Ključ je u tome da nam svi ti elementi pomažu tražiti, pronaći i voljeti Boga.

 Ovi su savjeti poput elemenata fitness rutine kojoj se pokušavate vraćati uvijek iznova, dan za danom, kako biste održali svoje duhovno zdravlje i snagu u pustolovini preobrazbe u Kristu.

Ipak, ovi savjeti ne završavaju isključivo na tome da mi nešto činimo. Nismo sami: postoji Netko tko nam želi ponuditi svoj život kako bismo mogli živjeti svoj punim plućima. “Najbolja verzija sebe” nije zagonetka koju moram sam riješiti. “To je više kao timski sport, avantura u koju se upuštam u prijateljstvu s Isusom, koji me poznaje bolje nego ja sam sebe. I dok ga upoznajem, upoznajem tko sam pozvan biti. Živjeti životom Isusa Krista znači postati pravim ja. To je paradoks koji nas oslobađa sterilnih usporedbi i oslobađa”, ističu.

Ovo “upoznavanje s Njim” nije avantura koja se odvija u dalekoj zemlji ili dalekoj galaksiji. To se događa u mom svakodnevnom životu, ako sam otvoren Isusovom pozivu. Sveti Josemaría, koji je poticao mlade ljude „da traže Krista, da nađu Krista, da ljube Krista“, pomogao je svakoj osobi osmisliti osobni plan rasta u spoznaji i prijateljstvu s Kristom. Dio ovog plana može uključivati ​​”sredstva formacije” koja pomažu oblikovati Krista u našim umovima, srcima i rukama.

To je više kao timski sport, avantura u koju se upuštam u prijateljstvu s Isusom, koji me poznaje bolje nego ja sam sebe. I dok ga upoznajem, upoznajem tko sam pozvan biti. Živjeti životom Isusa Krista znači postati pravim ja.

Ovi su savjeti poput elemenata fitness rutine kojoj se pokušavate vraćati uvijek iznova, dan za danom, kako biste održali svoje duhovno zdravlje i snagu u pustolovini preobrazbe u Kristu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja