Budi dio naše mreže

Nakon prijevoda hit-slikovnice Mama, ja sam morž, izdavačka kuća Salesiana donosi poslasticu za sve ljubitelje Matta Walsha – prijevod knjige nastale prema njegovom dokumentarcu Što je žena?.

/ im

Knjiga Što je žena? donosi razgovore o temi rodne ideologije s 20+ stručnjaka potpuno različitih svjetonazora i nevjerojatnu, ponekad zabavnu, ponekad uznemirujuću, potragu za odgovorom na pitanje našeg naraštaja.

U ovoj knjizi Matt Walsh opisuje kako je nastala transrodna teorija, objašnjava kako se ideje o njoj šire zapadnim svijetom i otkriva istinu o tome kako se takve teorije šire akademskim i školskim sustavom.

Iako je knjiga nastala u američkom kontekstu, njene poruke svakako treba shvatiti ozbiljno jer su se posljedice koje Walsh opisuje, poput porasta broja transrodnih mladih, počeli događati i u Hrvatskoj.

„Odlučili smo pružiti ovu knjigu čitateljima u Hrvatskoj kako bismo pokrenuli raspravu o temama koje se tiču svih nas. Ona je jedan dobar kritički instrument koji donosi argumente, a na čitatelju je da oblikuje vlastite stavove. Ova će se knjiga svidjeti svima onima koji vole promišljati o društvenim temama te smatramo da ju trebaju pročitati i svi roditelji“, poručuje iz izdavačke kuće Salesiana koja objavljuje odgojna djela i djela za mlade.

Knjigu je moguće nabaviti na salesiana.hr, na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu od 27. rujna do 1. listopada te u svim boljim knjižarama diljem Hrvatske. Prvo predstavljanje knjige održat će se u Gradskoj knjižnici Solin 27. rujna u 18 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja