Budi dio naše mreže

"Držite te se nebeske Majke Marije i uvijek s Marijom. Ako navale napasti, pogledajte Mariju i recite kao dijete: Slatko Srce Marijino, budi moje spasenje! Majko, čuvaj me i brani me od zla", govorio je o. Ante Antić svojim duhovnim kćerima.

/ im

Sluga Božji fra Ante Antić isticao se izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti. To je bio dostatan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Tim je činom o. Antić dobio naslov sluga Božji.

U nastavku prenosimo njegov savjet duhovnim kćerima:

Draga duhovna kćeri ! Mir, milost i ljubav Duha Svetoga neka ispunja vaše dobro i plemenito srce, neka vas vodi, rasvjetljuje i tješi da uvijek uzmognete predano i strpljivo nositi svoj teški i križ sa Spasiteljem i da budete u svemu po Njegovoj svetoj volji … I ovom prigodom preporučam vam da budete dobro dijete Oca nebeskoga, puna vjere, svetog pouzdanja i božanske ljubavi.

Za vas je najbolje držati se reda, discipline, uvijek vesela, ljubazna, predana u svetu volju Božju.
Ne smijete se upuštati u fantazije, malodušnost, u popuštanju raspoloženjima. Daleko od vas neka budu sve predodžbe, uspomene što Vas uznemiruju, oneraspolože i prouzrokuju duševna stanja poslije kojih nastaje u vama nesnosna, teška ogorčenost . Za vas je najbolje držati se reda, discipline, uvijek vesela, ljubazna, predana u svetu volju Božju. Vi se ne smijete bojati ničega nego grijeha. Naprijed kao dijete Božje znajući da Vas Bog ljubi, čuva, brani i da je uvijek On s vama.
Vi se ne smijete bojati ničega nego grijeha.
Držite te se nebeske Majke Marije i uvijek s Marijom. Ako navale napasti, pogledajte Mariju i recite kao dijete: “Slatko Srce Marijino, budi moje spasenje! Majko, čuvaj me i brani me od zla!” Vi se ne smijete ljutiti. Ne smijete sumnjati u dobrotu Božju, Ne puštati se nikako depresiji. Predajem vas, dragom Bogu i nebeskoj Majci i sv. Josipu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja