Budi dio naše mreže

U prvoj objavi o pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu, Isus je svetoj Margareti Mariji Alacoque otkrio čudesa svoje ljubavi i neobjašnjive tajne svog Presvetog Srca.

/ mk

Kada razmišljamo o Božjoj ljubavi, ne koristimo uvijek riječ “strast”. Ipak, to su bile točne riječi koje je Isus upotrijebio kada je opisao svoju ljubav prema čovječanstvu u privatnoj objavi svetoj Margareti Mariji Alacoque, vidjelici iz 17. stoljeća, donosi Aleteia.

Bilo je to tijekom prve objave o pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu i tako je počelo viđenje. Svetica pripovijeda: “Jednom kada sam bila pred Presvetim Sakramentom i imala malo više slobodnog vremena nego inače, osjećala sam se potpuno ispunjena ovom Božanskom prisutnošću, i njome sam bila toliko snažno dirnuta da sam zaboravila sebe i mjesto na kojem sam se nalazila. Prepustila sam se ovom Božanskom Duhu i prepustila svoje srce snazi Njegove ljubavi. Dao mi je da dugo počivam na njegovim božanskim grudima, gdje mi je otkrio čudesa svoje ljubavi i neobjašnjive tajne svoga Presvetog Srca, koje mi je dosad skrivao.”

Prepustila sam se ovom Božanskom Duhu i prepustila svoje srce snazi Njegove ljubavi.

Tada je Isus govorio svetoj Margareti Mariji dok je ležala blizu njegova srca: “Moje Božansko Srce je tako strastveno zaljubljeno u čovječanstvo da više ne može zadržati u sebi plamen svoje gorljive ljubavi. Ono ih mora izliti tvojim putem i očitovati im se da ih obogati svojim dragocjenim blagom, koje sadrži sve milosti koje im trebaju da budu spašeni od propasti.”

To je jedan od razloga zašto se Isus objavio srcem izvan tijela. Ovo simbolizira beskrajnu Isusovu ljubav prema nama koju nije mogao zadržati i kako mu se srce doslovno rasprsnulo u prsima.  To je simbol njegove strastvene ljubavi.

Mnogi su sveci na sličan način razmišljali o Isusovoj ljubavi, povezujući je s knjigom Staroga zavjeta pod naslovom Pjesma nad pjesmama. U njoj se ljubavnici ujedinjuju u zanosnom užitku i predstavljaju intenzivnu ljubav koju Bog ima za svakoga od nas.

U njoj se ljubavnici ujedinjuju u zanosnom užitku i predstavljaju intenzivnu ljubav koju Bog ima za svakoga od nas.

Otkrivenje Isusova Presvetog Srca svetoj Margareti Mariji veliki je podsjetnik za nas te ono raspršuje sve lažne slike o Bogu koje možda imamo. On nije ljuti Zeus koji nas želi uništiti, već ljubavnik, koji želi naše duše, nadajući se da će ih ispuniti svojom radošću.

On nije ljuti Zeus koji nas želi uništiti, već ljubavnik, koji želi naše duše, nadajući se da će ih ispuniti svojom radošću.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja