Budi dio naše mreže

"Smatram da je najveći katalizator bliskosti patnja s Kristom, jer Krist je ovdje s nama da trpi s nama u Božjem suosjećanju", poručuje američki svećenik referirajući se na svetu Faustinu.

/ mp

Vlč. Bogati Pagano objasnio je za The Catholic Talk Show kako Bog djeluje kroz našu patnju kada molimo, prenosi ChurchPop.

“Ono što sveta Faustina uči o molitvi kroz patnju jest da je Bog upravo tamo najaktivniji u društvu s dušom. Vrlo je, vrlo obično za ljudsku osobu, da kad patimo, primamo. Kad patimo ujedno se osjećamo izolirano. Upravo se Božje milosrđe pokazuje čovječanstvu te se toliko duboko spušta u ljudsko srce da želi ući na najpustije mjesto. Nije li to kontekstualizirano u Isusovoj misiji u pustinji, gdje on prevladava vražja iskušenja.

Zašto to radi? Čini to radi čovječanstva na najdubljem, najopuštenijem, mračnom i izoliranom mjestu. U konačnici smatram da je najveći katalizator bliskosti patnja s Kristom, jer Krist je ovdje s nama da trpi s nama u Božjem suosjećanju. 

Isus je rekao svetoj Faustini: ‘Dijete moje, najviše mi ugađaš trpljenjem. U svojim fizičkim, kao i psihičkim patnjama. Kćeri moja, ne traži sućut od stvorenja. Želim da miris vaše patnje bude čist i nepatvoren. Želim da se odvojite, ne samo od stvorenja, već i od sebe. Kćeri moja, želim se oduševiti ljubavlju tvoga srca, čistom ljubavlju, djevičanskom, neokaljanom, neokaljanom. Što više budeš voljela patnju, kćeri moja, to će tvoja ljubav prema meni biti čišća’. (Dnevnik 279)”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja