Budi dio naše mreže

P. Arek Krasicki, misionar Družbe Duha Svetoga promišljajući o sotonskim napastima koje vrebaju čovjeka, odgovor pronalazi u poslanici sv. Petra.

/ at

Kako se boriti protiv sotonske napasti? Odgovor sam našao danas u poslanici sv. Petra i želim ga podijeliti s vama.

“Tako i vi, mladići, podložite se starješinama; svi se jedni prema drugima pripašite poniznošću jer Bog se oholima protivi, a poniznima daruje milost. Ponizite se dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme. Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas.

Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu. A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati, utvrditi. Njemu vlast u vijeke vjekova! Amen.

Pišem vam ukratko, po Silvanu, koga smatram bratom vjernim, da vas ohrabrim i posvjedočim kako je ovo istinska milost Božja. Nje se držite! Pozdravlja vas suizabranica u Babilonu i Marko, sin moj. Pozdravite jedni druge cjelovom ljubavi! Mir svima vama koji ste u Kristu!” ((1Pt 5,5-14).

Đavao je tvoj neprijatelj koji poput ričućeg lava obilazi i čeka da te proždre. On te napada u najmanje očekivanom trenutku.

1. Budi svjestan opasnosti
2. Opasaj se poniznošću – odbaci svaki grijeh
3. Svu svoju brigu predaj Bogu
4. Postojano vjeruj u Božju prisutnost – moli i zahvaljuj

Bog voli ponizne i oni koji se njemu utječu proslavit će se. On će te po Isusu Kristu istrgnuti iz lavljih ralja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja