Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pater-arek-krasicki

P. Arek Krasicki: O srcu koje traži kuću

"Kako kaže Knjiga Otkrivenja: Isus stoji na vratima i kuca (Otk 3, 20). Trebaš jednostavno dozvoliti Gospodinu da uđe u tvoje srce, da se tu susretnete. To je smisao došašća", poručio je p. Arek Krasicki.

P. Arek Krasicki: Bog želi našu potpunu radost. Jedini rizik je potpuno pouzdanje se u Njega!

"U trećem sluzi nije bilo spremnosti da izgubi i tako postane riskant poput svoga gospodara. Nije želio učiniti ono što su učinile ostale sluge. Bojao se riskirati. Zašto? Taj sluga, koji se boji izgubiti i koji se ljulja u svojim odlukama, podsjeća me na Adama koji se nakon grijeha sakrio u grmu. Sluga također nije imao povjerenja u svojega gospodara kao što Adam nije imao povjerenja u Boga", p. Arek Krasicki.

P. Arek Krasicki: Isus oslobađa hipokrizije

"Ne trebaš tražiti ni vezu s 'moćnicima' ovoga svijeta, niti neke velike prijatelje koji će ti sve 'srediti'. Ako imaš Isusa za prijatelja, sve ćeš dobiti, a prije svega dobit ćeš ono što je za tebe najbolje i spasonosno", poručuje p. Arek Krasicki.

P. Arek Krasicki: Bog brine za posljednje

"Pronađi ispružene Isusove ruke. A kada ih pronađeš, pruži svoje drugome. Već sada postoji netko tko ih očekuje. Kada nađeš takve ljude ispunit ćeš se Duhom Svetim", poručuje p. Arek Krasicki.

P. Arek Krasicki: Kako riješiti međusobnu zavadu?

"Mi, ljudi, jako smo ranjivi. To je taj ljudski čimbenik u Crkvi. Slabost i grješnost govore u nama tko smo i što trebamo, odnosno koga trebamo. Samo Isus može iscijeliti naše duhovne rane", poručuje p. Arek Krasicki.

Odbačena od muža, ali ne od Isusa

Izgleda da je njezin muž „otišao“. Moguće je da se nije mogao nositi s opsjednutom ili psihički bolesnom kćeri. To je vrlo teška situacija u kojoj mnogi muškarci padaju na ispitu. Svoju sreću traže na drugim mjestima i drugim ramenima, misleći da će izbjeći svoje probleme. Kanaanka je bila sama. Odlazak njezina muža sigurno je izazvao buntovnost u njezinom srcu. Velika povrijeđenost dovela ju je do granica izdržljivosti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja