Budi dio naše mreže

"Nemoj biti puki primatelj svega i svačega, nego pomno pazi što ulazi u tvoj život, a pusti samo ljubav! Ljubav je kruna svih informacija", poručio je fra Goran Azinović.

/ im

‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ pripremio je za Radiopostaju Mir Međugorje fra Goran Azinović, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije, koji je na službi misionara u Zürichu.

Svi smo danas opterećeni bezbrojnim informacijama, pogotovo mladi ljudi. Trebaju li ti sve te informacije koje primaš? Što ćeš s njima učiniti? Koliko te uistinu te informacije opterećuju i ne daju ti normalno živjeti? Mnogi vjeruju kako su informacije važne za goli život, ali katkad mogu značiti i smrt. Mozak i srce ne mogu odjednom sve to preraditi. To je veliki napad na krhko ljudsko biće. Mnoštvo informacija utječe i na vitalnost života. Govoreći o tome, papa Franjo rabi zanimljivu sintagmu pa poručuje mladima kako, zahvaljujući tolikim informacijama, oni postaju poput muzeja. Mladi posjeduju brojne informacije, ali što s tim?!

Ljubav ti pomaže da određene informacije postanu plodonosne, a ne da te uguše.

No, više od informacija potrebna je ljubav, jer ljubav čini život kreativnim. Ljubav ti pomaže da određene informacije postanu plodonosne, a ne da te uguše. Zato je potrebno izgraditi „branu“; potrebno je reći „ne“ bezbrojnim informacijama. Katkad je dovoljna i jedna riječ da bi se od nje živjelo, jer mnoštvo informacija vodi te u ropstvo. Nauči reći „ne“ pa ćeš vidjeti kako je lijepo živjeti kad štošta i ne znaš, a znaš ono bitno – znaš ljubiti! Nemoj biti puki primatelj svega i svačega, nego pomno pazi što ulazi u tvoj život, a pusti samo ljubav! Ljubav je kruna svih informacija.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja