Budi dio naše mreže

"Svaka riječ ima svoju težinu, isto kao i pogled. Jedan pogled ili riječ mogu darovati život, ali i smrt. Ti biraš što želiš, to jest koga želiš svjedočiti", piše fra Marin Berišić na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

/ im

Promišljanje nad evanđeljem (Lk 24, 13-35) donosi fra Marin Berišić.

Samo istinsko svjedočanstvo ljubavi može promijeniti živote, samo tako svjedočanstvo može donijeti tračak nade onima koji su izgubljeni. Svjedočanstvo Uskrslog, Onoga koji je ušutkao smrt i samoću. Zato prije svakog svjedočanstva dolazi iskustvo neizmjerne ljubavi Onoga koji daje svoj život za svoje prijatelje.

Ove riječi govore o Petru, a svi znamo tko je on, kakav je on bio. I znamo da ga je onaj pogled ljubavi Isusa Krista doveo do suza, suze koje su mu promijenile život, suze koje su mu dale hrabrost koju je mogao podijeliti s drugima. Kako ja svjedočim? Kako ja govorim o drugima?

Činim li ja sve što je u mojim mogućnostima da druge ohrabrim, da drugima darujem riječ ljubavi. Kako susrećem ljude, što im ostaje nakon susreta sa mnom?Zapamtimo da naše riječi mogu darovati hrabrost, ali i obeshrabriti; da naše riječi mogu darovati svijetlost i nadu, a isto tako i ostaviti nekoga u mraku.

Svaka riječ ima svoju težinu, isto kao i pogled. Jedan pogled ili riječ mogu darovati život, ali i smrt. Ti biraš što želiš, to jest koga želiš svjedočiti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja