Budi dio naše mreže

Katolička crkva ima tendenciju naglašavanja potrebe za odgovarajućom duhovnom pripravom prije svake velike svetkovine. Ova lijepa molitva usmjerena je na trenutak Kristova rođenja i može biti odlična meditacija za advent.

/ mk

Bilo da je Božić ili Uskrs, Crkva potiče svoje članove da pripreme svoja srca za susret s Gospodinom, piše Aleteia.

Osobito je Božić zadržao mnoge popularne pobožnosti i tradicije koje nadilaze uobičajene adventske pripreme.

Blagdan svetog Andrije oduvijek je usko povezan s početkom došašća. U svjetlu te činjenice, barem u prošlom stoljeću, molitva se razvijala kao svakodnevna priprava za Božić, a kao početak uzimao se 30. studenog, tj. blagdan sv. Andrije, u drugom članku donosi Aleteia.

Ponekad se ova molitva naziva Božićnom devetnicom, Devetnicom sv. Andrije, Božićnom molitvom sv. Andrije ili Molitvom iščekivanja Božića.

U stvarnosti, to nije tradicionalna devetnica, jer se radi o punih 25 dana pripravne molitve (devetnica obično označava devet dana). Ipak, poprima duh devetnice pomažući dušama da se pripreme za slavlje Božića.

Radi se o lijepoj molitvi koja se fokusira na trenutak Kristova rođenja i može biti odlična meditacija za advent. Običaj je da se moli 15 puta dnevno, ali u stvarnosti se može moliti i jednom dnevno ili kad god se sjetite tijekom prosinca.

Ako tražite molitvu koju ćete moliti svaki dan došašća kako biste pripremili svoje srce za prihvaćanje Krista, isprobajte ovu “Božićnu devetnicu”.

U kojoj god devetnici odlučili sudjelovati, Crkva toplo preporučuje razdoblje intenzivne duhovne priprave u danima prije Božića, čineći sve što možete da slavlje dopre do dubine vašeg srca.

Božićna molitva sv. Andrije

Hvaljen i blagoslovljen čas i trenutak u kojem se Sin Božji rodio od prečiste Djevice Marije, u ponoć, u Betlehemu, u prodornoj hladnoći. U tom času udostoj se, o moj Bože, uslišati moju molitvu i ispuniti moje želje (spomeni svoje nakane ovdje), po zaslugama Spasitelja, Isusa Krista, i njegove Blažene Majke. Amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja