Budi dio naše mreže

Male sestre siromašnih, koja pomažu više od 13.000 starijih osoba diljem 32 zemlje svijeta, pokrenule su novu inicijativu usmjerenu na okončanje pandemije koronavirusa. Nadahnuta porukom koju je od Gospe primila sestra Lucija iz Fatime tijekom Carnation revolucije 1974., sestre su pokrenule inicijativu „Milijun obitelji, milijun krunica”.

/ mp

Setra Marija Richards je istaknula kako je poglavarica majka Marija del Monte Auxiliadora krajem ožujka uputila pismo cijeloj Kongregaciji za pokretanje kampanje te se konzultirala s poglavarima različitih provincija.

„Majka je napisala: ‘Predlažem da pokrenemo kampanju na globalnoj razini, jedan pravi iznenadan napad molitvom na cijelo nebo, zagovorom Blažene Djevice Marije”, donosi Međugorje-info.

Sestra Marija Richards dodala je: „Tijekom portugalske revolucije 1974. -1975. sestra Lucija (jedna od fatimskih vidjelaca) zatražila je od Gospe da prekine nasilje. Odgovorila je: ‘Revolucija će prestati kada milijun obitelji izmoli krunicu.’ To je potaknulo majku Mariju da nas zamoli da stupimo u kontakt s što više obitelji i pojedinaca kako bismo stvorili lanac obiteljske krunice. Sestra Marija pandemiju koronavirusa doživljava kao ‘ratno stanje’, koja se ne može pobijediti samo ljudskim naporima, nego kroz molitvu.”

„Hoćemo li uspjeti uključiti milijun obitelji?”, zapitala se. „Samo Bog zna, ali ako stavimo cijelo srce u to, Gospa će vidjeti našu dobru volju i biti dirnuta našim činom predanja … Pokušajmo to na ponizan način, a ostalo prepustimo u ruke naše Bezgrešne majke.”

Male sestre siromašnih brinu o onima koji dolaze iz najranjivijih skupina i poduzimaju svaki korak da zaštite i brinu za svoje korisnike. Kao i kod mnogih Domova za starije osobe i drugih ustanova, izazov je ogroman. Ali sestre kreću u bitku na sljedeću razinu ovom molitvenom kampanjom koja moli Blaženu Djevicu Mariju za zagovor.

Za sudjelovanje u molitvenoj kampanji posjetite mrežnu stranicu OVDJE.

„Molite krunicu svaki dan kako biste izmolili mir svijetu i svršetak rata” (Gospa, 13. svibnja 1917.)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja