Budi dio naše mreže

Teško vam se sabrati u molitvi? Pročitajte jednostavne i nadahnjujuće savjete svetog Ivana Pavla II.

/ vž

Ovo su neka od njegovih promišljanja o molitvi izrečena u raznim prigodama:

“Zapamtite da nikada niste sami i da vas Krist prati uvijek i svugdje. Pozvao je i izabrao svakoga od vas da živite u slobodi Božje djece. Obratite mu se u ljubavi i molitvi. Zamolite ga da vam ulije hrabrost i moć da uvijek živimo u toj slobodi. Hodajte s njim koji je Put, Istina i Život. ”

Zapamtite da nikada niste sami i da vas Krist prati uvijek i svugdje.

“Kada se molite, morate shvatiti da molitva ne znači samo tražiti od Boga nešto ili tražiti posebnu pomoć. Molitva bi trebala biti obilježena prvenstveno zahvalnošću, obožavanjem, pažljivim slušanjem i traženjem od Boga da nam oprosti. Slijedite Isusov savjet, ako se ustrajno molite Bogu, naučit ćete dobro moliti. Sam Bog će vas naučiti. ”

Ako ustrajete u svakodnevnoj molitvi i slavljenju nedjeljne mise, vaša će vjera u Isusa rasti

“Ako želite istinski slijediti Krista, ako želite da vaša ljubav prema njemu raste i traje morate biti vjerni u molitvi. To je ključ snažnog života u Kristu. Bez molitve vaša će vjera i ljubav umrijeti. Ako ustrajete u svakodnevnoj molitvi i slavljenju nedjeljne mise, vaša će vjera u Isusa rasti. I vaše će srce znati duboku radost i mir koje vam svijet nikada neće moći pružiti.”

“Krunica je moja omiljena molitva, prekrasna po svojoj jednostavnosti i dubini. U njoj mnogo puta ponavljamo riječi anđela i Elizabete Djevici Mariji.”

Molitvu stavite na prvo mjesto kao intimni razgovor s Njim koji vas poziva da postanete Njegovi učenici

“Molitvu stavite na prvo mjesto kao intimni razgovor s Njim koji vas poziva da postanete Njegovi učenici. Momci i djevojke, budite velikodušni u svojim postupcima, ali istodobno duboko razmišljajući o Božjem otajstvu. Neka euharistija postane središnji dio vašeg dana.”

“Kad molitva postane teška, važno je da se ne zaustavimo, da se ne prestanemo truditi. U trenucima poput ovog obratite se Bibliji i crkvenoj liturgiji. Zamišljajte Isusov život i učenje kako je zapisano u Bibliji. Razmislite o mudrosti i savjetima apostola te porukama proroka.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja