Budi dio naše mreže

Kako Marija obraća grešnike?

Djevica Marija je vidjelicama u Beauraingu rekla kako će ona obratiti grešnike. U molitvi "Zdravo Marijo", tražimo od nje da "moli za nas grešnike". No, na koje sve načine nas Marija može obratiti?

/ ps

“Kada je Gospa progovorila Gilberteu Voisonu, jedan od onih kojima se ukazala u Beauraingu, izjavila je: ‘Ja ću obratiti grešnike’. Za mene, ovo je predstavilo jedno pitanje nad kojim sam molio, razmatrao i promišljao”, piše o. Edward Looney za Catholic Exchange. “Upitao sam se: ‘Kako ona to čini? Kako Marija obraća grešnike?'”

Prisustvom

Poruke koje je Gospa uputila u svojim ukazanjima postale su izvor obraćenja za one koji bi slušali i živjeli njene poruke. Marijina prisutnost u svijetu, upućujući poruke – u najvećem slučaju djeci, ali ponekad i odraslima, olakšava obraćenje grešnika. Mnogi su se ljudi krstili u godinama koje su uslijedile nakon Gospina ukazanja u Guadalupeu Juan Diegu.

Neki su čuli njenu poruku i to im je potpuno promijenilo život. Alphonse Ratisbonne primjerice, bio je skeptičan oko čudotvorne medaljice, međutim kasnije se preobratio i postao katolički svećenik. Jedan načina na koji Marija obraća grešnike je putem njenog prisustva i njenih poruka, koje upućuje zbog svoje brige o Božjoj djeci.

Molitvom

Marija moli za obraćenje grešnika. To je njena uloga kao Kraljica, kao Majka: ona nas zagovara pred svojim Sinom. Zagovara svijet i sve ljude. Marija pati zbog naših grijeha te kada ih vidi, moli za naše obraćenje. Mnogi su se grešnici obratili zbog njenih molitava i naših molitava koji se pridružuju njenima.

Primjerom

Upoznajemo Blaženu Djevicu Mariju u evanđelju. Način na koji je ona živjela nam pruža izvrstan primjer. Kada smo suočeni s porocima, gledamo Marijine vrline. Kada smo u napasti da budemo ponosni, prisjećamo se njene poniznosti pred Bogom. Kada želimo biti neposlušni, sjetimo se njene poslušnosti prema Božjoj volji. Kada se suočavamo s nečistoćom i bludom, njena čistoća nas nadahnjuje da i mi tako živimo. Kada zaželimo ignorirati potrebe naše braće i sestara u Kristu, njena pažnja i velikodušnost prema Elizabeti nas poziva da odgovorimo na tuđe potrebe.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja