Budi dio naše mreže

U dobi od 16 godina posjetila je svetište Gospe Fatimske u Portugalu, gdje je, kako je svjedočila, čula glas koji joj je rekao da će postati redovnica.

/ im

Brzoklizačica Kirstin Holum rođena je 29. lipnja 1980. u Waukeshu u američkoj saveznoj državi Wisconsin. Samohrana majka, vjernica i skijašica Dianne Holum trenirala je Kirstin, koja je 1997. godine pobijedila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u višeboju i postavila tri državna rekorda na daljinu od 3000 m, prenosi Glas Koncila.

Na Zimskim olimpijskim igrama 1998. godine natjecala se u disciplinama na 3000 m i 5000 m i osvojila je šesto i sedmo mjesto. U dobi od 16 godina posjetila je svetište Gospe Fatimske u Portugalu, gdje je, kako je svjedočila, čula glas koji joj je rekao da će postati redovnica. Pridružila se šetnji pokreta prava na život diljem Amerike, upoznala je papu Ivana Pavla II. te je rekla: “Vidjela sam kako mi se vjera vraća na snažan način i počela sam sebe doživljavati kao sestru.”

Nebo je vječna slava, a Olimpijske igre i osvajanje zlatne medalje… kratka su slava

Stupila je u red sestara franjevaka obnoviteljica 2003. godine i postala sestra Catherine u samostanu Santa Clara u Leedsu u Engleskoj. “Nebo je vječna slava, a Olimpijske igre i osvajanje zlatne medalje… kratka su slava”, zaključila je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja