Budi dio naše mreže

Kad se razbolimo sasvim je prirodno da se potužimo na svoju bol. Razboljeti se nije ugodno i spremni smo učiniti sve što je u našoj moći da izbjegnemo bol. Kako to učiniti?

/ vž

Iako je dobro da izliječimo bolest, moramo prihvatiti i bol koja bolest prati. Pokušajmo ublažiti bol tako da je udružimo s Isusovim trpljenjem na križu, prenosi Aleteia. Osim toga, time dobivamo istinsku predodžbu o svojoj bolesti i barem malo upoznajemo nesnosnu bol koju je Isus pretrpio za nas. Sveti Franjo Borgia potiče nas u svojim spisima da u mislima predstavimo bol koju je Isus doživio na križu:

“Kad se razbolite i podnosite teške bolove zamislite bičevanje, krunjenje trnovom krunom i raspeće. Isus je bio prekriven ranama od glave do pete. Želio je da nijedan djelić njegova tijela ne bude isključen iz boli da ne bismo morali trpjeti ništa što On nije doživio. I  kako bismo osjetili potrebu da sve svoje trpljenje uvijek darujemo Njemu.”

Razmislite nekoliko trenutaka o ovoj neumoljivoj stvarnosti. Isus je trpio nepodnošljivu bol od vrha glave do stopala. Niti jedan djelić njegova tijela nije bio izuzet od ove nezamislive patnje. Kad se razbolimo i kad trpimo bol, ponekad nam se čini da nitko ne može zamisliti našu patnju. Ali Isus je podnio mnogo veću bol i to je učinio potpuno dobrovoljno, iz svoje beskrajne ljubavi prema nama.

Stoga križ u rukama pacijenta ili na zidu bolničke sobe može biti izvor neizmjerne utjehe. Podsjeća nas na bol koju je Isus pretrpio i govori nam da nismo sami u svojoj boli.

Sljedeći put kad te muči jaka bol pomisli na Isusa. Udruži svoju bol s Njegovim trpljenjem i zahvali mu na Njegovoj bezgraničnoj ljubavi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja