Budi dio naše mreže

Jeste li znali da je Bog raskošan, pitanje je koje je svima postavio don Damir Stojić u novom video-projektu Nove Eve "Don Damir odgovara" i istaknuo da bismo vidjeli Božju raskošnost trebamo pogledati u ogledalo.

/ im

“Božja raskošnost i ljepota se najviše vide onda kada se ti pogledaš u zrcalo. U čovjeka. Samo za čovjeka se kaže Bog stvori čovjeka, muško i žensko na svoju sliku i priliku. Želim da to shvatite. Mnogi ljudi te ne vide pa ne prepoznaju svoje vlastito dostojanstvo i svoju vlastitu dobrotu”, rekao je don Damir Stojić.

Božja raskošnost i ljepota se najviše vide onda kada se ti pogledaš u zrcalo.

Don Damir objašnjava kakav je naš Bog. “Boga nitko nije vidio, ali imamo dva mjesta u Svetom Pismu gdje se govori o dva čovjeka koja su zavirila u nebo i zanimljivo je da njihov opis je vrlo sličan. Naravno to su samo slike, ali govori se o Božjoj ljepoti. Sjedi visoko na prijestolju i skuti Njegovih haljina ispunjavaju cijeli prostor (Iz 6), a Ivan kaže kada je vidio Isusa u Nebu da je skoro pao mrtav u Njegovom sjaju (Otk 1).  Bog je raskošan, Bog je dobar, Bog je lijep. Stvarajući čovjeka Bog je djelić toga njemu dao”, istaknuo je.

Bog je raskošan, Bog je dobar, Bog je lijep. Stvarajući čovjeka Bog je djelić toga njemu dao.

“Božja raskošnost se vidi u osobi Isusa Krista. Njegova prva pojava u Kani Galilejskoj pokazuje Božju dobrotu i raskošnost. Čovječe koji ovo gledaš i ovo slušaš želim da shvatiš da kad gledaš u zrcalo da shvatiš da si ti slika i prilika Božja i ta Božja raskošnost se prelila na tebe”, zaključio je.

Pogledajte cijeli video!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja