Budi dio naše mreže

JEDNOSTAVNOST JE KLJUČ Započnite i vi dan kao Majka Terezija!

"U životu moramo tražiti ono što se prirodno uklapa u ritam našeg života", rekao je vlč. Gary Caster, svećenik biskupije Peoria (Illinois, SAD), te posvjedočio kako je, na poticaj sv. Majke Terezije, u svoj život unio jednu malu promjenu koja je bitno utjecala na njegov duhovni rast.

/ hk

“Moja me mlađa sestra neočekivano nazvala i rekla da želi živjeti duhovnost nakon što godinama nije željela ni na koji način biti povezana s Katoličkom Crkvom. Upitala me: ‘Što da učinim?’. Rekao sam joj: ‘Želim da činiš jednu stvar kroz deset dana. Svako jutro kada se probudiš, želim da kažeš: ‘Dobro jutro, Isuse'”, rekao je vlč. Gary Caster, pojašnjavajući da je to naučio od sv. Majke Terezije prije 33 godine.

“Ona je meni predložila da to činim jer je ona tako započinjala dan. Primijetio sam promjenu u svome životu zato što sam izgovarao tu rečenicu naglas svako jutro prije nego što bih dan započeo molitvom ili obavio jutarnju higijenu”, istaknuo je.

Vratiti se istini o odnosima koji su nam najvažniji – to je najbolji način na koji možemo započeti dan!

“Na taj bi način dan započeo podsjećajući se na istinu o odnosu koji je za mene najvažniji, a to je moj odnos s Isusom”, naglasio je vlč. Caster.

“Rekao sam sestri: ‘Želim da to činiš sljedećih deset dana’. Nakon dva dana me nazvala, odbio sam njezin poziv. Nakon tri dana me nazvala, ponovno sam odbio poziv. Prestala je, nazvala me ponovno nakon desetoga dana i rekla: ‘Ne mogu vjerovati da nešto tako jednostavno već sada u tolikoj mjeri utječe na mene'”, posvjedočio je vlč. Caster.

“Vratiti se istini o odnosima koji su nam najvažniji – to je najbolji način na koji možemo započeti dan. Onda će sve drugo proizlaziti iz toga. Bit duhovnog života je u tome da nasamo i iz srca razgovaramo s Bogom”, pojasnio je.

Ako se Gospodin prirodno uklapa u ritam tvoga dana, onda duhovni život postaje jednostavan!

“Zapamtite, moramo stvarati navike koje će trajati cijeli život. Počnimo s nečim jednostavnim i stvorimo navike koje su nam prirodne. Ja svako jutro izgovorim istih pet rečenica – na to potičem i druge kada ponovno počinju živjeti duhovnost. Smisao je u jednostavnim i laganim zadacima koji će nam prirodno postati navika”, rekao je.

“Ako pokušavaš uklopiti, ugurati Isusa unutar svoga rasporeda, vjerojatno ćeš se brzo umoriti. Ali ako se Gospodin prirodno uklapa u ritam tvoga dana, onda duhovni život postaje jednostavan”, istaknuo je vlč. Caster.

“U životu moramo tražiti ono što se prirodno uklapa u ritam našeg života”, zaključio je vlč. Gary Caster.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja