Budi dio naše mreže

Izmolite ovu snažnu molitvu za miran počinak!

Sveti papa Ivan XXIII. sličnu je molitvu molio svake večeri. Kao papa, imao je veliku odgovornost za cijelu Crkvu. Razmislite o težini te odgovornosti! Umjesto da se brine cijelu noć, rekao bi jednostavno Bogu: "To je tvoja Crkva, Bože. Ja idem u krevet!"

/ hk

Kada pokušavamo zaspati, često osjećamo nemir i anksioznost razmišljajući o brojnim odgovornostima i dužnostima koje imamo. To nam može učiniti odlazak na počinak vrlo teškim, oduzimajući nam vrijeme od sna koje je našem tijelu potrebno kako bi se oporavilo svake noći.

Molitva koja nam može pomoći da se predamo Bogu je ona molitva koju je Isus Krist izgovorio na križu. Mnogi su kroz stoljeća izgovarali Isusove riječi: “Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj” (Lk 23,46) prije odlaska na počinak.

Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!

To je snažna molitva, no ponekad može biti teško izgovoriti ju zato što su to riječi koje je Isus izgovorio prije svoje smrti na križu. Izgovarajući ovu molitvu, potpuno se odričemo samih sebe dajući Bogu cijelo svoje ja, sve svoje brige, strepnje, ali i svoju dušu, prenosi portal Aleteia.

U isto vrijeme, ako ju izgovaramo s vjerom, ova nas molitva može uvesti u mir i spokoj. Podsjeća nas da Bog kontrolira sve ono što se događa, a ne mi. Također, mi ne možemo promijeniti naše okolnosti, samo Božja milost to može. Ta nam spoznaja može pomoći da se oslobodimo tereta svoga života te da shvatimo da nismo sami – Bog je uz nas!

Foto: Pixabay

Sveti papa Ivan XXIII. sličnu je molitvu molio svake večeri. Kao papa, imao je veliku odgovornost za cijelu Crkvu. Razmislite o težini te odgovornosti! Umjesto da se brine cijelu noć, rekao bi jednostavno Bogu: “To je tvoja Crkva, Bože. Ja idem u krevet!”

Trebali bismo imati isti takav stav, položiti svoj život u Božje ruke, govoreći s Isusom: “Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!”

Ključne riječi:
molitva predanje

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja