Budi dio naše mreže

Ostvarila je praktički sve što se moglo postići. Završila je dva magisterija i doktorirala na matematičkom i računalnom inženjerstvu na Sveučilištu Stanford. U Silicijskoj dolini osnovala je 'startup' tvrtku i profesionalno je bila neizmjerno uspješna. A onda je odlučila radikalno promijeniti svoj život.

/ vž

“Bog me poziva da ostavim sve”

Montserrat Medina je 36-ogodišnja djevojka iz Valencije koja je svoju startup tvrtku postavila u tehnološkoj meki Silicijske doline, toliko uspješnoj da ju je velika španjolska tvrtka “Deloitte” angažirala kao direktoricu napredne analitike i umjetne inteligencije. Međutim, na vrhuncu karijere odlučila je potpisati ugovor za “nebesko poduzeće” i ostatak života provesti u samostanu, gdje će, između ostalog, izrađivati ​​i prodavati peciva, piše Aleteia.

Koristila sam sve talente koje sam stekla zbog beskrajne dobrote našega Boga, ali koristila sam ih za vlastitu slavu i za stjecanje bogatstva.

Krajem prosinca, neposredno prije Božića, obavijestila je nadređene da napušta tvrtku. “Mislim da me Bog poziva da ostavim sve iza sebe i slijedim njegovog sina Isusa”, napisala je, između ostalog u pismu upućenom svojim suradnicima. Također je istaknula da je već dugo željela reći “da” Isusu, ali to je učinila samo intimno, u sebi.

“I dok sam odugovlačila sa stvarnim odgovorom, koristila sam sve talente koje sam stekla zbog beskrajne dobrote našega Boga, ali koristila sam ih za vlastitu slavu i za sticanje bogatstva”, rekla je Montserrat koja će uskoro postati redovnica zatvorenog reda kontemplativnih augustiki u samostanu svete Ane u Sant Mateu.

Nizala je uspjeh za uspjehom, ali u sebi je osjećala samo prazninu

Montse, kako je zovu prijatelji, za sebe je više puta rekla da je borac. Uspjeh koji je doživjela u Silicijskoj dolini sa svojom tvrtkom bio je uistinu nevjerojatan. 2017. tvrtka je izabrana za jedan od najbrže rastućih startup tvrtki koje se bave inovacijama temeljenih na novim tehnologijama.

Montserrat je također primila nekoliko nagrada za svoj rad. Između ostalog, magazin “Business Insider” uvrstio ju je 2019. na popis 21  Španjolca mlađeg od 35 godina koji su revolucionirali startup svijet. Bila je uzor mnogima. Ali kako je rekla, “sve te materijalne stvari koje sam postigla u životu nikada me nisu usrećile”. Umjesto toga, osjećala je samo prazninu u sebi.

U “nebeskom poduzeću” već se raduju njenom dolasku

Potpisivanjem ugovora za “nebesko poduzeće” na pitanje u jednom od intervjua, gdje se vidi za pet godina odgovorila je: “Nikad ne možeš znati gdje ćeš biti za pet godina. Možda se pridružim poduzeću u kojoj mogu nešto doprinijeti.” Pet godina kasnije, to je “poduzeće” red sestara augustinki. 13 redovnica već se raduju njenom dolasku. Montse će im se pridružiti u travnju, a zatim će 12 mjeseci upoznavati život u samostanu, ići na misu, upoznavati se s redom. Tada će, prije vječnih zavjeta, uslijediti još dvije godine novicijata, što je probno razdoblje prije primanja u red.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja