Budi dio naše mreže

Ključna riječ: redovnica

Zavjetovanje sestara Službenica Milosrđa

Sestra Katarina Mikić položila je svoje doživotne zavjete, a sestra Željka Đapić položila je svoje privremene zavjete i tako postala s. Željka Đapić u samostanskoj crkvi Bezgrešne Djevice Marije u Splitu u subotu, 2. rujna.

Prvi zavjeti Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu

S. Valentina Ukaj, s. Amadea Birovljević i s. Klara Adžijević položile su svoje prve zavjete u ruke provincijalne poglavarice s. Valerije Široki te u nazočnosti sestara i rodbine, u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, u subotu, 8. srpnja, nakon duhovnih vježbi koje je vodio o. Mirko Nikolić, DI, a za vrijeme mise koju je predvodio đakovačko-osječki nabiskup Đuro Hranić. U koncelebraciji, uz voditelja duhovnih vježbi te tajnika vlč. Domagoja Lackovića, sudjelovao je rektor samostanske crkve doc. dr. sc. Grgo Grbešić, više svećenika, a mo. Ivan Andrić, pomoćnik rektora samostanske crkve, prisutne je pozdravio i najavio dijelove slavlja.

100 ljeta s. Aleksije Sardelić

S. Aleksija Sardelić krsnim imenom Kata rođena je 18. srpnja 1922. godine kao najstarije od četvero djece od roditelja Petra i Vice rođ. Milat u Blatu na Korčuli. S. Aleksija je jedina iz obitelji koja još uvijek hodi ovom zemljom, te ove godine slavi 100. rođendan.

S. LILIA MARIA Nakon smrti supruga mir je pronašla u samostanu

Majka, baka i udovica, Lilia Maria Caterina Battaglierin svoj je uobičajen život zamijenila onim u samostanu. Živi i djeluje u samostanu sestara Pohoda Marijina u gradu Miranu u Italiji, a nakon što je postala časna sestra, uzela je ime Lilia Maria.

Proslavljen dijamantni jubilej s. Bernardice od Lurdske Gospe

Dijamantni jubilej, šezdeset godina zavjeta, s. Bernardice od Lurdske Gospe (Anica Ivančić) proslavljen je 21. lipnja u Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici euharistijskim slavljem koje je predvodio provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa o. Dario Tokić, OCD.

Vječni zavjeti sestre Anne od Gospe Žalosne, Solinjanke Elizabete Mihalj

Zavjetujući se na čistoću, poslušnost i siromaštvo sestra Anna od Gospe Žalosne, Solinjanka Elizabeta Mihalj u samostanu "Gospe od Guadalupe i svetoga Benedikta" u talijanskome gradiću Piedimonte Matese položila je vječne zavjete u redu Vječnih klanjateljica Presvetoga Oltarskoga Sakramenta. Sestra Anna, dvadesetosmogodišnja Elizabeta peto je od sedmero djece Ante i Jasmine iz solinske župe, prasvetišta Gospe od Otoka.

Iz direktorske fotelje u samostan: "Bog me poziva da ostavim sve"

Ostvarila je praktički sve što se moglo postići. Završila je dva magisterija i doktorirala na matematičkom i računalnom inženjerstvu na Sveučilištu Stanford. U Silicijskoj dolini osnovala je 'startup' tvrtku i profesionalno je bila neizmjerno uspješna. A onda je odlučila radikalno promijeniti svoj život.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja