Budi dio naše mreže

Mnogima od nas postati svetim čini se zastrašujućim. Ovdje se ne misli samo na proces kanonizacije već na svakodnevnu težnju za svetošću koji svi osjećamo. Kao što je Katolička Crkva naglasila u "Lumen Gentimu", "svi... su pozvani na svetost" (LG 39).

/ mp

Ponekad možemo tvrditi da nikad nećemo postati svetima te da samo svećenici i osobe posvećenog života mogu postati svetima. Međutim, to nije istina, budući da neki od najvećih svetaca nisu bili religiozni ili su pak bili obični laici koji su živjeli svetost u svakodnevnom životu.

Sveti Ivan Pavao II., kada je beatificirao fatimske vidioce Jacinta i Franjo, istaknuo je kako vjeruje da je razlog njihovom brzom putu prema svetosti to što su bili jako sveti prije smrti u ranoj dobi. Upućujući svoju poruku djeci, naglasio je: “Upitajte svoje roditelje i učitelje kako se upisati u Gospinu školu, kako bi vas poučila biti poput tih pastira, koji su pokušali napraviti sve što ih je ona tražila.”

Ivan Pavao II. je smatrao ako vjerujemo u iskrenu i odanu Marijinu ljubav, predajući se njezinoj volji, da je to najbrži put k svetosti. Kada netko pohađa Gospinu školu uči se kako ponzno prihvaćati Božju volju, kao što je to i sama Marija napravila kada joj je anđeo Gabrijel objasnio njezinu misiju.

Predavanje u Marijine ruke je način kako su Franjo i Jacinta dosegli visine svetosti rano u svojim životima.

Ako želimo postati svetima, ne pokušavajmo to sami već s Marijom na našoj strani.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja